Exact een jaar geleden verdween kleine Emile: Burgemeester van Haut-Vernet wil weten wat er nu echt gebeurd is

Het is vandaag exact een jaar geleden dat de kleine Emile (2) verdween in het Franse bergdorpje Haut-Vernet. Eind maart van dit jaar werden stoffelijke resten teruggevonden van het jongetje. Burgemeester François Balique praat nu voor het eerst over het drama dat het dorpje voorgoed veranderde. “We wachten nog altijd op antwoorden”, zegt hij.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WK GRAVEL. Organisatie past gevaarlijke strook aan na commentaar Kopecky: “Zorgen voor maximale veiligheid”

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Bart (44) redt chauffeur uit brandende Lijnbus: “Een minuut later stond de volledige bus in lichterlaaie”

“Het was een kwestie van de knop omdraaien en handelen op adrenaline”, vertelt overbuurman Bart Bervoets (44) over zijn ingrijpen, al wil hij het zelf geen heldendaad noemen. Samen met een voorbijganger slaagde hij erin om de buschauffeur, die zondag tegen de gevel van een café en restaurant in Ekeren was gereden, op tijd uit de brandende bus te halen.

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

De Bruyne en Lukaku worden parttime Duivels

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vroegen en kregen het statuut van “parttime Duivel” waardoor ze dit kalenderjaar niet meer in actie hoeven te komen in de Nations League. Welk signaal sturen ze daarmee naar de spelersgroep?

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

“Antwerpse stedelijke diensten mogen niet enkel digitaal bereikbaar zijn”: SAAMO roept op om niemand uit te sluiten

De sociale organisatie SAAMO heeft in Borgerhout 1.000 brieven overhandigd aan de districtsburgemeester om aandacht te vragen voor digitale uitsluiting. Er werd ook een ‘digitale muur’ van kartonnen dozen gesloopt om het gesprek op gang te brengen over de digitalisering van de stedelijke dienstverlening. "Voor veel mensen is online een afspraak maken al een grote drempel", zegt Rita Van de

Lees meer »

Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas”

Tot en met dinsdag 15 oktober stelt Dominiek Vanhoolandt tentoon op de Kunstmuur in d’Iefte. Het gaat vooral om abstracte werken waarvoor hij de inspiratie haalt uit positieve en negatieve ervaringen in zijn persoonlijke leven.
The post Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas” appeared first on

Lees meer »

Dertiger vraagt na half jaar in cel vrijspraak voor verkrachting in toiletten van café in Dadizele: “Het gebeurde met toestemming”

“Hij heeft me kapot gemaakt en draait dan nog de rollen om. Dat maakt me boos. Het is gewoon vies.” Een pas 18-jarige jongeman maakte op de correctionele rechtbank van Kortrijk heel duidelijk wat hij vond van wat er op 31 maart 2024 in de toiletten van een café in Dadizele is gebeurd. Een 32-jarige man uit Wervik riskeert vier

Lees meer »