Evacuaties in Texas: orkaan Beryl nog erger dan eerst gedacht

In verschillende kustgebieden in de Amerikaanse staat Texas worden mensen geëvacueerd omdat de komst van de tropische storm Beryl overstromingen en stroompannes dreigt te veroorzaken. Beryl wint opnieuw aan kracht en komt maandag mogelijk weer als orkaan aan land.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderboerderij De Lenspolder neemt deel aan de nieuwe Kustsafari

Zes bezoekerscentra aan de kust slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Kustsafari. Een kustranger neemt deelnemers, te voet of met de fiets, mee langs verborgen natuurparels op zoek naar opmerkelijke dieren, planten en bunkers. De Kustsafari is een initiatief van provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de deelnemende bezoekerscentra.
The post Kinderboerderij De

Lees meer »

Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende de brandstichting op zijn appartement, maar zou met psychoses kampen.
The post Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaardde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

Paul Kagame met 99 procent van de stemmen verkozen voor vierde mandaat bij presidentsverkiezingen in Rwanda

De huidige Rwandese president Paul Kagame is verkozen voor een vierde mandaat aan het hoofd van zijn land met een stalinistische score van 99,18 procent van de stemmen, zo blijkt donderdag uit de voorlopige resultaten. Daarmee scoort de 66-jarige staatsleider nog beter dan bij de presidentsverkiezingen van 2017, toen hij 98,79 procent van de stemmen achter zijn naam kreeg.

Lees meer »

Freddy Seynaeve exposeert in Galerie Blomme in Roeselare

De zomerexposities in juli in Galerie Blomme worden dit jaar afgesloten met een tentoonstelling van Freddy Seynaeve. Wie tussen 26 juli en 3 augustus in de Ooststraat wandelt zal niet naast de kleurrijke werken van deze Veurnenaar kunnen kijken.
The post Freddy Seynaeve exposeert in Galerie Blomme in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »