Erop of eronder voor Bart De Wever: wordt hij formateur? Iedereen kijkt naar Vooruit

Mag Bart De Wever vanaf woensdag als volwaardig formateur al beginnen sleutelen aan een nieuwe federale regering? Het hangt allemaal af van de vergadering waar vijf partijen elkaar dinsdag voor de allereerste keer diep in de ogen kijken. Iedereen kijkt naar wat Vooruit gaat doen.

 

Meer krantenkoppen in België

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen”

Zoek bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober niet naar de namen van Noël Cordier en Gerard Gevaert bij Team Burgemeester. Beide oudgedienden zeggen de actieve politiek adieu.
The post Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bij de volgende overstroming willen we niet nog eens 30 jaar met verzakkingen zitten”: herstel van gevaarlijk jaagpad leidt tot onvrede

Buurtbewoners en lokale besturen luiden al jaren de alarmbel over de slechte staat van het jaagpad langs de IJzer in Poperinge en Alveringem. Nu de Vlaamse overheid wil starten met herstelwerken, staat niet iedereen te juichen. “Dit is water naar de zee dragen”, klinkt het in de buurt. Het stadsbestuur van Poperinge spreekt over “schandalige discriminatie” en tekent beroep aan.<br

Lees meer »