Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval nadat hij barbecue verliest… en verliest daarna rijbewijs

Een 57-jarige man uit Lichtervelde verloor afgelopen weekend zijn rijbewijs na een wel erg bizar ongeval in Torhout. De man verloor er zijn barbecue die op een aanhangwagen stond, waarna een auto op het obstakel botste.

De feiten deden zich zaterdagavond rond 22.50 uur voor op de Roeselaarseweg in Torhout. Een 57-jarige man uit Lichtervelde reed er met zijn personenwagen op de Roeselaarseweg richting Lichtervelde. Aan zijn wagen hing een aanhangwagen met daarop een barbecuetoestel dat niet vastgemaakt bleek te zijn. Plots viel het barbecuetoestel van de aanhangwagen en kwam op de rijbaan terecht.

Positieve ademtest

De wagens die erachter reden, konden het toestel ontwijken maar een 59-jarige man uit Roeselare knalde met zijn wagen frontaal op de hindernis. Even later kwam de 57-jarige man uit Lichtervelde terug ter plaatse nadat hij had opgemerkt dat zijn barbecuetoestel niet meer op de aanhangwagen stond. Intussen was ook de politieploeg van Kouter aanwezig. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. (JH)

The post Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval nadat hij barbecue verliest… en verliest daarna rijbewijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit maak je maar één keer in je leven mee”: West-Vlamingen zakken massaal af naar Koning Boudewijnstadion voor misviering van paus Franciscus

Bijna 40.000 gelovigen vulden vanochtend het Koning Boudewijnstadion om de eucharistieviering van paus Franciscus bij te wonen. Onder hen ook heel wat West-Vlamingen die voor dag en dauw naar de hoofdstad waren afgereisd. “Hier voel je in al je vezels dat de katholieke kerk nog altijd springlevend is.”
The post “Dit maak je maar één keer in je leven

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Het begon allemaal met een broodjeszaak: wordt Lien (33) van restaurant Réliva in Brugge ‘Lady Chef of the Year’?

De manier waarop Lien Vandeputte over kraakverse groentjes praat, verraadt een meer dan gemiddelde passie voor lekker en gezond eten. Al twaalf jaar is de keuken van restaurant Réliva in Brugge haar domein en de erkenning voor wat ze daar presteert groeit snel. Maandag 14 oktober weten we of ze ook de nieuwe Lady Chef of the Year wordt. “Wist

Lees meer »

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

Ongeval of kwaad opzet? 1 jaar na mysterieuze schade aan belangrijke gaspijpleiding nog altijd veel onduidelijkheid

Bijna dag op dag een jaar geleden is de kilometerslange gasleiding op de bodem van de Baltische Zee tussen Estland en Finland zwaar beschadigd geraakt. Mogelijk werd de leiding geraakt door een anker van een Chinees vrachtschip. Ongeval of sabotage? Opmerkelijk: Belgische veiligheidsdiensten sluiten kwaad opzet voorlopig niet uit. Vast staat dat het lang niet het enige incident met datakabels

Lees meer »