Dit zijn de eerste 10 genomineerden voor Zomerhit 2024

De eerste genomineerden voor Zomerhit 2024 zijn bekend. Niels Destadsbader onthulden op Radio2 wie deze zomer de strijd aan zal gaan voor de felbegeerde trofee. Van nieuwkomer Leez tot Laura Tesoro en Belle Perez: wij zetten de eerste kandidaten op een rij. 

Meer krantenkoppen in België

Grasplein voor bandencentrale van Jean-Luc is Wilde Westen van verkiezingsborden: “Iedereen die wil, mag erbij”

Er staan tientallen verkiezingsborden op het grasveldje voor de Premio Coppens bandencentrale aan de Albrechtlaan in Aalst, voor, rond en naast elkaar. Van zaakvoerder Jean-Luc Coppens mag elke partij borden plaatsen voor zijn bedrijf. Er is maar één voorwaarde: “Eens de verkiezingen voorbij zijn, moeten ze de borden wel komen weghalen”, zegt hij.

Lees meer »

“Met Pogacar weet je nooit wat te verwachten”: krijgen we een duel tussen Evenepoel en de kersverse wereldkampioen?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet veilig geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Eindhoven. Ze konden vandaag terugkeren naar huis vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanuit Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »

Vrouw (32) gaat partner tot twee keer toe met mes te lijf in Oostende: vijf jaar cel gevorderd voor dubbele poging tot doodslag

Tijdens een hoogoplopende ruzie in hun Oostends appartement stak Heidi R. (32) haar toenmalige partner neer met een keukenmes. Een dik jaar later ging ze de 37-jarige man nógmaals te lijf, deze keer met een steakmes. “Het geweld kwam van beide kanten”, pleitte haar advocaat. De procureur vroeg vijf jaar cel.
The post Vrouw (32) gaat partner tot twee

Lees meer »

Israël voert nieuwe aanval uit op zuiden van Beiroet – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (5): Grote plannen met de deelgemeenten, al moet DNA behouden blijven

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de deelgemeenten. Krijgen die voldoende aandacht? Wat is er gebeurd en wat komt er nog?
The post Aftellen naar de verkiezingen

Lees meer »