Deens brouwer Carlsberg koopt Britse drankengroep Britvic

12:09 De Deense brouwer Carlsberg is er na twee mislukte pogingen dan toch in geslaagd de Britse frisdrankengroep Britvic te kopen. Het prijskaartje bedraagt 4,8 miljard euro. 

Meer krantenkoppen in België

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »

“Cipiers? Die waren nergens te bespeuren”: beelden tonen hoe Fabrice (38) brutaal wordt aangevallen door medegedetineerden in gevangenis van Haren

Gedetineerde Fabrice – een schuilnaam – ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis nadat hij afgelopen weekend slachtoffer werd van een brutale aanval door vijf medegevangenen in Haren. Het incident vond slechts enkele dagen na zijn aankomst in de gevangenis plaats. Op beelden is te zien hoe Fabrice weerloos wordt geschopt en geslagen, terwijl geen enkele cipier ingrijpt. Dat gebeurt

Lees meer »

Anzegemse Jeugdraad legt politieke kandidaten vijf keer op de rooster: “Doel dat jeugd geïnformeerd naar stemhokje trekt”

De Anzegemse Jeugdraad blikte met een aantal verkiezingskandidaten, van de zeven partijen die opkomen, vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen over thema’s die de jeugd aanbelangen. “Onvoorbereid werden ze op de rooster gelegd tijdens een video-interview. Het opzet is om de jeugd gerichter bij de politiek te brengen, zodat ze beter geïnformeerd het stemhokje binnengaan”, stelt covoorzitter

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Jager die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, komt voor de rechter: “Hoe kan je een rat verwisselen met een mens?”

De Kempense jager Bernard F. moet zich donderdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor het doodschieten van metaaldetectorist Ken Moons (31) op een akker in Rutten (Tongeren). De man dacht naar eigen zeggen dat hij via een nachtkijker op een knaagdier schoot, maar de familie van het slachtoffer blijft achter met veel vragen.

Lees meer »

Luc Steeno mag eindelijk deelnemen aan ‘Liefde voor muziek’: “Bij elke reeks hoopte ik op telefoontje van VTM”

Luc Steeno (60) verkent de muziek van Hooverphonic, en andersom. Het elfde seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat in het voorjaar van 2025 op VTM wordt uitgezonden, belooft opnieuw unieke muzikale combinaties. Hoe gaat het nu met Luc Steeno, één van de eerste artiesten van ‘Tien om te zien’, die tegenwoordig minder in de schijnwerpers staat? En is hij jaloers

Lees meer »