De politieke mist boven Frankrijk was zelden zo dik: is Frankrijk klaar voor een on-Franse coalitie?

In alle euforie die zondag bij het vallen van de verkiezingsuitslag door de Franse steden rolde, sijpelde al snel deze vraag door: “Wat nu?” Stevent Frankrijk af op een coalitie? Dat zou ongezien zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Real Madrid knoopt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

Wie volgt Myriem El-Kaddouri op als West-Vlaams Poetry Slam-kampioen?

Op zaterdag 5 oktober gaat de 9de editie van het West-Vlaams Kampioenschap Poetry Slam door in jeugdcentrum De Stroate. Poetry Slam is een wedstrijd waar verschillende vormen van woordkunst op het podium het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar het Belgisch Kampioenschap, de top 3 gaat op tour langs de woordkunstfestivals in Zuid-West-Vlaanderen.
The post Wie volgt Myriem

Lees meer »

Hubert geeft aan trainer Anderlecht te willen blijven: “Ik heb wel het gevoel dat deze job iets voor mij is”

Spannend werd de klassieker tussen Anderlecht-Standard nooit. Een duidelijke 3-0-zege voor paars-wit. En zo scoort David Hubert alweer punten. “Het is niet aan mij om een beslissing te nemen. Maar de band tussen spelers en coach is zeker aanwezig”, zegt Colin Coosemans. Ook Hubert zelf geeft aan zeker en vast niet rouwig te zijn om het definitief over te nemen.

Lees meer »

Minister-president Matthias Diependaele eet 7 tot 10 keer per week frietjes. Hoe ongezond is dat juist?

Dat Matthias Diependaele (45), onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren aan HLN liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan.” Hoeveel keer per

Lees meer »