“De Pfaff’s zijn comfortfood”: waarom programma’s troost kunnen brengen op moeilijke momenten

Frances Lefebure hoopt vurig om met een oproep de realitysoap ‘De Pfaffs’ op VTM Go te houden. En ze is lang niet de enige die verloren zou zijn zonder haar favoriete serie. “Een serie kan echt als een warm deken werken”, zegt experte Griet Van Vaerenbergh.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge

Cercle Brugge begint om 18.45 uur aan zijn avontuur in de Conference League met een duel op Jan Breydel. Tegenstander is het Zwitserse Sankt Gallen. Het bezoekersvak is met 1.500 plaatsen uitverkocht.
The post Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krijgt WK wielrennen nog staartje voor Van der Poel? Letse federatie klaagt manoeuvre aan: “Hij bracht toeschouwers in gevaar”

Krijgt het WK wielrennen in Zürich nog een staartje voor Mathieu van der Poel? De Nederlander werd na een sterke koers derde, maar was na afloop ook onderwerp van discussie na een (ongeoorloofd) manoeuvre in de finale, waarbij hij op het voetpad sprong en zo bijna een toeschouwer aanreed. Niet toevallig de Letse federatie heeft nu in een open brief

Lees meer »

“Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van een Nederlander die betrokken was bij een gewapende overval op twee minderjarigen in De Haan. De tieners werden bedreigd met een alarmpistool.
The post “Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sluiting en ontslag voor 3.000 werknemers Audi Brussel lijkt kwestie van tijd: directie noemt aanbod van investeerder “niet levensvatbaar”

Ondanks gesprekken met ruim twintig potentiële investeerders, lijkt een overname van de Audi-fabriek in Vorst van de baan. Eén partij gaf wel blijk van concrete interesse, maar volgens de directie is dat plan op dit moment “niet levensvatbaar”. Een sluiting van de fabriek met bijhorend collectief ontslag voor de bijna 3.000 werknemers lijkt stilaan onafwendbaar.

Lees meer »

“Voor een gemeente van zo’n 6.000 inwoners casht de burgemeester 58.726 euro bruto per jaar”: een overzicht van alle lonen

Ze moeten op 13 oktober eerst verkozen raken, maar de lonen van de Vlaamse burgemeesters liggen vast. En ‘size does matter’, want hoe meer inwoners in hun gemeente of stad, hoe hoger hun wedde. Dus als Bart De Wever het haalt, wordt hij de absolute grootverdiener onder de burgervaders. Hoeveel brengt de Antwerpse sjerp hem op? En wat krijgen zijn

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen op Beiroet – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

André Ledaine gehuldigd als verdienstelijke inwoner 2024

Het feestcomité Westerkwartier-Vlaams Plein riep André Ledaine uit tot meest verdienstelijke inwoner van de wijk. De laureaat voor 2024 baat langs de Nieuwpoortsesteenweg de bekende elektrowinkel uit. Hij draagt het Feestcomité al twee decennia een warm hart toe. Winnaar André Ledaine wordt op de foto omringd door diens echtgenote Claudine Dekeyzer, Martine Sys, Tamara Derous
The post André Ledaine

Lees meer »