D-CRBN helpt CO2 naar de bliksem: ‘Met dit toestel maken we van uitstoot iets nuttigs’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. En toen waren ze nog met zes: Bram verlaat ‘Kotmadam Sarafian’

Na een paar moeilijke eerste maanden in ‘Kotmadam Sarafian’ besluit Bram om het kot in Gent te verlaten. Hoewel het voor zijn kotgenoten niet als een verrassing kwam – omdat Bram zich vaak afzijdig hield van de rest – blijven ze het wel jammer vinden. Ook Barbara Sarafian heeft het moeilijk met z’n afscheid. “Het gaat raar zijn, dat weet

Lees meer »

25 jaar geleden werd Sergio Quisquater op bijzondere wijze ‘opnieuw geboren’: “Ingeborg wist dat ik gemakkelijk slachtoffer was”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

“Belgisch leger klaar om Belgen te evacueren uit Libanon” – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Maurits Verhaeghe (92) en Magdalena ’t Kindt (91) uit Gits vierden hun platina huwelijksjubileum. Op 5 oktober 1954 zijn ze getrouwd. Maurits was vroeger schoenmaker, Magdalena hielp mee in de winkel en stond in voor de zorg van de kinderen.
The post 70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »

Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit

Drie kandidaten komen bij deze verkiezingen uit voor een andere partij. Hugo De Bondt ruilde N-VA in voor Vlaams Belang, Matthias Vyncke ruilde Open VLD in voor N-VA en Dirk Rosson stapte van de socialisten naar PVDA over.
The post Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit appeared first on KW.be.

Lees meer »