Controversieel: aangeslagen Vlasov raakt na valpartij niet meteen fiets op, maar wordt snel op pad gezet

“Totaal onverantwoord”, luidt het bij de wielerliefhebber. De beslissing om Aleksandr Vlasov (28) na een lelijke crash gisteren in de Tour de France opnieuw de gravelrit te laten hernemen op vijftig kilometer van de finish, stuit op weerstand. De aangeslagen Rus van Red Bull- BORA-Hansgrohe raakte niet zonder de hulp van een mecanicien weer de fiets op. Achteraf sprak manager Ralph Denk over een hoofdwonde, pijn aan de elleboog en een blessure aan de enkel, maar duidelijk is dat het UCI-protocol rond het detecteren van een mogelijke hersenschudding, niet werd gevolgd. 

Meer krantenkoppen in België

Frans politieagent krijgt zes maanden effectief voor onmenselijke behandeling ex-vriendin uit Kortrijk

Een Franse politieagent is in beroep veroordeeld tot zes maanden cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans politieagent krijgt zes maanden effectief voor onmenselijke behandeling

Lees meer »

“Straf óók degene die uitlokt”: Atlético-coach kritisch voor fans én Courtois, die reageerde op walgelijke gezangen van thuisfans

Hoofdrol voor Thibaut Courtois in de derby van Madrid (1-1). Na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Achteraf was Atlético-trainer Diego Simeone scherp voor z’n eigen fans én voor Courtois. “Je mag een doelpunt vieren, maar niet

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Marlène (70) sluit kapsalon in Vichte na 54 jaar: “Veel gelachen, maar er zijn ook traantjes gevloeid”

De cirkel is rond. Kapster Marlène Verraes (70) uit het Schaliënhof in Vichte heeft haar doel bereikt. Een rijkgevulde carrière van 54 jaar, waarvan 40 jaar haar eigen kapsalon en een voldaan einde op haar zeventigste. Een ‘geknipte’ job voor haar. “Geen enkele dag was er te veel aan”, zegt ze. “Mijn grote voldoening haalde ik uit mijn contente klanten

Lees meer »

Tweede buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat

Voor de tweede keer organiseerde een comité een buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat, een zijstraat van de Albrecht Rodenbachstraat. Er waren 35 bewoners ingeschreven. Het buurtfeest begon met een aperitief, gevolgd door hamburgers op de barbecue. Een delegatie van het gemeentestuur kwam langs met de vlag van Goede Buur(t)straat. Het comité bestaat uit Manolito
The post Tweede buurtfeest

Lees meer »

E40 richting kust versperd na drie ongevallen in Beernem

Door drie ongevallen ter hoogte van Beernem is de E40 richting kust momenteel versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum woensdag. In totaal is het daardoor ongeveer een uur aanschuiven.
The post E40 richting kust versperd na drie ongevallen in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »