Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt

Een nachtwinkel in het begin van de Lippenslaan in Knokke moet op burgemeestersbevel met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het pand maakt onderdeel uit van enkele gebouwen die al jaren een doorn in het oog zijn van het gemeentebestuur. Nu de situatie té onveilig is geworden, grijpt burgemeester Jan Morbee (GBL) in. “Risico’s nemen op een moment dat er zoveel jeugd in de buurt is? Neen, dat doen we niet.”

De site waar de nachtwinkel in gevestigd is, vormt al enkele jaren een doorn in het oog van het gemeentebestuur. Samen met de naastgelegen panden, waar voorheen Het Snookersalon en Napoleon Games te vinden waren, vormt het een bouwvallig uitzicht. Waar het café en de buren van Napoleon Games enkele jaren geleden al (noodgedwongen) besloten te sluiten, was de nachtwinkel wél nog open. En bovendien populair bij het jeugdig uitgaanspubliek gelet op de locatie vlakbij het populaire Alfred Verweeplein.

Sloopvergunning

Maar daar komt nu dus een einde aan. De nachtwinkel moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten, zo bevestigt burgemeester Jan Morbee. “Na een controle van de brandweer bleek het absoluut onveilig”, zegt Morbee. “Er waren diverse inbreuken. Te veel om het zomaar te laten passeren. Denk aan grote problemen met de brandveiligheid en ook de elektriciteit was niet gekeurd. Dat hebben we ook laten weten aan de uitbater van de nachtwinkel.” Een oplossing op korte termijn was er evenwel niet, dus wordt de nachtwinkel op burgemeestersbevel gesloten.

“De site met de drie gebouwen is al enkele jaren een doorn in het oog”, weet Morbee. “Ondertussen hebben we wel met de eigenaar rond de tafel gezeten en heeft hij een sloopvergunning aangevraagd én gekregen. Als alles volgens plan verloopt zal de sloop kort na de zomer al starten.”

Nieuwe invulling

Wat de nachtwinkel betreft, was er volgens Morbee geen andere mogelijkheid. “We konden nu eenmaal geen risico’s nemen. Het was té onveilig geworden”, zegt de burgemeester. “We zitten volop in het seizoen en de nachtwinkel ligt vlakbij de uitgaansbuurt. Wat als er iets zou gebeuren? Of als er brand uitbreekt, terwijl er heel wat volk binnen is? We willen niet op ons geweten hebben dat er slachtoffers vallen en grijpen daarom in.”

En zo verdwijnen na de zomer wellicht heel wat herinneringen definitief uit het straatbeeld. Want hoewel de gebouwen al lange tijd in bouwvallige staat zijn én visueel onaantrekkelijk zijn, bewaart menig Knokke-Heistenaar warme herinneringen aan ‘de Snooker’, het café dat eind augustus 2022 al de deuren sloot. Wat de precieze invulling wordt van de site in de toekomst is vooralsnog onduidelijk. (MM)

The post Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Willy en Esther

Willy Dochy (87) en Esther Page (85) uit Lo waren op 7 september 65 jaar getrouwd. Ze zijn allebei in Poperinge geboren, Willy op 20 februari 1937 en Esther op 21 maart 1939. Het koppel leerde elkaar kennen op de kermis in Lo. Ze trouwden op 7 september 1959 en vestigden zich op de boerderij
The post Briljant voor

Lees meer »

Plus Dertien Beveren trapt nieuw werkjaar vol enthousiasme af

De start van het nieuwe werkjaar bij Plus Dertien Beveren was een groot succes. Met een prachtige opkomst werd de avond gevuld met vreugde, enthousiasme en heel wat plezier. Iedereen was blij om na de zomer terug samen te komen en er een onvergetelijke avond van te maken. “Dit jaar mogen we met trots melden
The post Plus Dertien

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

In de Wervikstraat in Geluwe vond vrijdagavond een zware frontale botsing tussen twee personenauto’s plaats. S.B. (43) uit Geluwe kwam met zijn zware Ford Ranger uit de richting Geluwe en kwam ter hoogte van het GC Gilwe in botsing met een Mercedes A-klasse die uit de richting Wervik kwam.
The post Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

Lees meer »

“Hij is een toffe kameraad, maar meer niet”: eerste friendzone lijkt een feit in ‘Blind getrouwd’

Ze gingen vliegend van start, maar ondertussen beseffen Simen en Larissa dat het werken wordt voor een geslaagd huwelijk in ‘Blind getrouwd’. Op huwelijksreis lijkt de friendzone dichterbij dan een amoureus happy end. “Er is geen chemie”, aldus Larissa over haar ‘toffe kameraad’. Simen wacht ondertussen af. De voorzichtiger gestarte Thomas en Karlien lijken dan weer de omgekeerde beweging te

Lees meer »