Boeing pleit schuldig aan fraude in 737 MAX-dossier

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaat ermee akkoord om schuldig te pleiten aan fraude in het dossier van twee dodelijke ongevallen met Boeing 737 MAX-vliegtuigen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas”

Op 4 oktober, Werelddierendag, zetten we graag onze huisdieren en andere beestjes in de kijker. Christine Bulckaen leeft echter altijd in een ‘Werelddierenjaar’, want haar liefde voor dieren vertaalde zich in 2016 toen ze een mishandeld kitten onder haar vleugels nam.
The post Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evenepoel sluit magisch seizoen af met vier Italiaanse ‘oude dames’ en drie duels met Pogacar: “Als hij er eentje kan winnen, zou dat mooi zijn”

“Nog vier keer gas geven”. En dan houdt dubbel olympisch kampioen en wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel (24) zijn waanzinnig knappe seizoen voor bekeken. Wat mogen we in déze fase nog van hem verwachten? Ploegleider Klaas Lodewyck is realistisch-optimistisch. “Oké, Pogacar wordt een factor. Maar op een superdag…”

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »

Stad Antwerpen neemt nieuwe regels op in politiecodex tegen onzedelijk gedrag

De stad Antwerpen heeft enkele nieuwe regels ingeschreven in de politiecodex van de stad, om ongepast of aanstootgevend gedrag tegen te gaan. Dat deed ze nadat een aantal zaken uit het Strafwetboek zijn gehaald. De nieuwe regels moeten onder meer wantoestanden in het Schipperskwartier tegengaan. Maar oppositiepartijen Groen en PVDA vinden de regels te vaag en vrezen dat er nu

Lees meer »

Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich

Aan het WK in Zürich stond ook een Oostduinkerkenaar aan de start. Lennert Vanlathem (24) reed mee bij de C1-klasse en werd zowel in de tijdrit als in de wegrit zevende.
The post Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werken aan The Sky, de grootse studententoren van Kortrijk, zijn gestart

53 meter hoog, een dakterras met panoramisch zicht en 192 studentenkoten. De werken aan The Sky op de campus van Hogeschool VIVES zijn op 3 oktober officieel van start gegaan. Naast het grote dakterras wordt het nieuwe stuk park, goed voor 3.439 vierkante meter groen, één van de eyecatchers van het project. Normaal nemen de eerste studenten in september 2026

Lees meer »

Man die als 6-jarige berucht Diddy-feest bijwoonde getuigt: “Overal cannabis en topless vrouwen”

De veelbesproken ‘White Parties’ van Sean ‘Diddy’ Combs stonden niet bepaald bekend om hun kindvriendelijkheid. Dat ontdekte Justin Litovsky (30) al op zesjarige leeftijd. Hij was met zijn ouders in de Hamptons en dacht dat ze naar een gewone ‘middagbarbecue’ gingen. Ze kwamen echter terecht op een van de beruchte feesten. “Er was veel cannabis en topless vrouwen, zowel in

Lees meer »

Thomas krijgt makeover tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt van

Lees meer »

“Opvolger Nasrallah doelwit nachtelijke aanvallen op Beiroet”- “Belangrijke Hamasleider omgekomen bij luchtaanval op vluchtelingenkamp op Westelijke Jordaanoever”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Verdachte gevallen Marburgvirus in Hamburg testen negatief

De vermeende besmetting met het Marburgvirus van twee personen in Hamburg is niet bevestigd. De tests vielen negatief uit, zegt de Hamburgse Sozialbehörde, de overheidsdienst bevoegd voor gezondheidsbeleid. Een van de twee had kort daarvoor in Rwanda in een ziekenhuis gewerkt, waar ook mensen behandeld worden die besmet zijn met het virus.

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »