Bezoekers van deze toeristische trekpleister mogen geen geld meer in de wensput gooien en het verlies is gigantisch

Een populaire trekpleister in het Britse Bath besloot om in 2022 cashless te gaan. En dus mochten er ook geen munten meer in de wensput gegooid worden. Maar die beslissing ging gepaard met een gigantisch financieel verlies.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de toekomst

Vrijdag sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte een beveiligde parking voor 140 vrachtwagens, een supermarkt en een restaurant wordt Aers Truck Plaza dé plek voor vrachtwagenchauffeurs die de haven in Zeebrugge aandoen.
The post Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de

Lees meer »

Acteur en scenarist Brik Van Dyck (52) overleden: “Altijd vol lof over West-Vlaanderen”

Grote verslagenheid binnen de Vlaamse showbizz, want deze ochtend werd bekend dat acteur en scenarist Brik Van Dyck op amper 52-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren heeft. Van Dyck was bekend van vele rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Fair Trade’, maar was ook mede-eigenaar van de Sven De Ridder Company, genoemd naar zijn boezemvriend.
The post Acteur

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen rookpluimen in hartje Beiroet: minstens 6 doden bij Israëlische aanvallen

Bij een Israëlische aanval op een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het hart van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens zes mensen omgekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid en een bron dichtbij Hezbollah aan het Franse persagentschap AFP. Het gaat om de tweede aanval

Lees meer »

Drugsdealers geklist in Izegem dankzij tussenkomst droneteam; ook controles in buurt van station Roeselare

Woensdag voerde politiezone RIHO een controleactie in het ‘Actieplan Python’ in de stationsomgevingen van Roeselare en Izegem. Daarbij kregen ze bijstand van de federale collega’s. “Er waren politiemedewerkers in uniform en in burger. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving willen wij het volgende rechtzetten. Wij waren aanwezig in de onmiddellijke omgeving van het station en perimeter op het moment van de

Lees meer »

Delhaize St. Rochus verwelkomt de robot Broelie: Van ‘Waar vind ik’ tot leuke ‘Wist je datjes’

De toekomst komt ineens heel dichtbij met een interactieve robot die je begeleidt naar jouw gezochte product in de winkel en het Delhaizeteam ondersteunt bij het aanvullen van de schappen. “Broelie is uniek in de regio. We willen hem vooral inzetten om de ‘100% Kortrijk’-producten in de kijker te plaatsen”, zegt zaakvoerder Jeroen Demeersseman.
The post Delhaize St. Rochus

Lees meer »

Europees Hof geeft privacyactivist gelijk: Meta mag geen openbare persoonsgegeven zoals seksuele voorkeur verzamelen en doorspelen

Het Europees Hof van Justitie heeft de Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems gelijk gegeven in een zaak tegen Meta, over de persoonlijke gegevens van Facebook. Schrems had klacht ingediend omdat hij advertenties gericht op homomannen kreeg op het socialemediaplatform. Die gepersonaliseerde reclame zou gebaseerd zijn op de persoonsgegevens van Schrems en dat is tegen de Europese privacywetgeving.

Lees meer »

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »