Attal dient maandag ontslag in, Hollande “geen kandidaat” om premier te worden

De Franse premier Gabriel Attal dient maandagvoormiddag zijn ontslag in. Dat heeft hij zondagavond aangekondigd, na de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen.

 

Meer krantenkoppen in België

In Knokke-Heist duikt Luc Lierman op twee verschillende lijsten op: “Zorgde al vaker voor verwarring”

Inwoners van Knokke-Heist die op 13 oktober willen stemmen op Luc Lierman zullen die naam op twee verschillende lijsten zien opduiken. De naamgenoten komen namelijk beide op voor de gemeenteraadsverkiezingen, hetzij voor een andere partij. Groen-voorzitter Luc Lierman is met dezelfde over-overgrootvader Ignace Lierman familielid van Luc Lierman van de lijst ‘Ja!’.
The post In Knokke-Heist duikt Luc Lierman

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond geraakt na Israëlische aanval in centrum Beiroet

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt tijdens het draaien van een reportage. Beiden zijn ondertussen in veiligheid gebracht. Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij kwamen zes mensen om het leven en raakten elf anderen gewond.Volg

Lees meer »

Mark Rutte beleeft eerste dag als secretaris-generaal van NAVO: “Niet ongerust over Amerikaanse presidentsverkiezingen”

De Nederlandse ex-premier Mark Rutte beleeft vandaag/dinsdag zijn eerste werkdag als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Hij volgt de Noor Jens Stoltenberg op, die tien jaar lang aan het hoofd stond van de militaire alliantie. Rutte stipte alvast zijn hoogste prioriteit aan: het bestendigen van de steun aan Oekraïne, en Kiev helpen een onafhankelijk land te blijven.

Lees meer »

“Als ik dàt nummer voor het eerst live zal zingen, ga ik breken”: Berre verwerkt voorval uit jeugd op debuutplaat

Van de parkeergarage van Delhaize tot de mainstage van Pukkelpop: Berre (23) schopte het van TikTok-muzikant tot vaste waarde in de Belgische muziek. En nu heeft de zanger zijn debuutplaat uit, met een nummer dat zijn ouders tot tranen toe beroerde. “Ik heb al mijn gevoelens van me afgeschreven op deze plaat”, vertelt hij. “Ik worstel al langer met verliefdheid

Lees meer »