Artificiële intelligentie en aboriginalwijsheid moeten Australische koala’s beschermen tegen bosbranden

Een nieuw milieuproject in Australië maakt gebruik van de eeuwenoude wijsheid van aboriginals én artificiële intelligentie om koala’s te beschermen tegen bosbranden.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse toeriste zwemt topless in Italiaanse fontein

Een Britse vrouw heeft voor heel wat ophef gezorgd op sociale media. De toeriste was op reis in Italië en besloot een verfrissende duik te nemen in het water van een fontein in Firenze. Ze deed dat met niets anders dan een onderbroekje aan. “Respect voor ons cultureel erfgoed is ver te zoeken”, klinkt het onder andere.

Lees meer »

Hart van 15-jarige Italiaanse internetheilige houdt halt in ons land: “Zijn hart klopte voor het volk”

Een reliekhouder met daarin het hart of liever hartzakje van de zalig verklaarde Carlo Acutis. Daar was het zaterdag om te doen in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het relikwie van de 15-jarige Italiaanse ‘internetheilige’, in 2019 opgegraven 13 jaar na zijn dood, is op tournee doorheen Duitsland en Nederland en maakte nu een eenmalige stop in België.

Lees meer »

Speler stuikt ineen op veld, wedstrijd gestaakt: “‘Niemand had nog zin om te voetballen”

Opschudding zondag tijdens de bekerwedstrijd tussen VVC Beernem en KFC Damme. Nadat Milan Carels de thuisploeg op voorsprong bracht, stuikte hij even later neer op het veld. Gelukkig waren er mensen met een medische achtergrond aanwezig. Zij dienden de onfortuinlijke speler de eerste zorgen toe, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Intussen stelt Milan het naar behoren.
The

Lees meer »

Diner van 475.000 euro met blauwe kreeft en roze macarons duwt begroting van ‘koning’ Macron in het rood

Emmanuel Macron is op de vingers getikt omdat hij te veel geld uitgeeft. Zo heeft een diner van bijna 475.000 euro voor de Britse koning Charles III met blauwe kreeft, roze macarons en exclusieve wijnen de begroting van het Élysée, het kantoor van de Franse president, verder in het rood geduwd. Dat meldt de politieke nieuwssite ‘Politico’ op basis van

Lees meer »

Snel om zich heen grijpende bosbrand in Californië een van de grootste ooit in de staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “nul procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en verschillende blusvliegtuigen, laten lokale autoriteiten weten.

Lees meer »

Lost Frequencies zonder z’n typische krullen viert 1 miljard streams op Tomorrowland: “Ik ben zo blij om hier te zijn”

Hij is de eerste Belgische artiest die een miljard streams wist te behalen op Spotify, en dat succes was ook op Tomorrowland voelbaar. Een massa feestbeesten verzamelde aan het hoofdpodium voor Felix ‘Lost Frequencies’ De Laet, en zij werden op hun wenken bediend. In het sprookjesdecor van het festival kwamen de beats van de Brusselaar nog nét dat tikkeltje harder

Lees meer »

Oostkamp maakt zich op voor vier dagen kermis: “Jaarlijkse braderie gaat gepaard met heel wat kinder- en straatanimatie”

Het eerste weekend van augustus is het weer feest in het centrum van Oostkamp. Vier dagen lang is er kermis. Net zoals vorig jaar hebben alle kermisattracties een plaats gekregen op het gemeenteplein, het Sint-Pietersplein en op de parking voor de pastorie, een plaats die met de herinrichting van de Schooldreef nu wel definitief lijkt.
The post Oostkamp maakt

Lees meer »