Antwerps kickbokser Jamal Ben Saddik aangehouden in onderzoek naar ontvoering

2 mannen uit Antwerpen en Ranst zijn aangehouden in het kader van een gerechterlijk onderzoek naar de ontvoering van een 29-jarige man uit Antwerpen. Het zou gaan om een havenarbeider die betrokken was bij een drugsdeal. Een van de verdachten is de kickbokser Jamal Ben Saddik. Hij kwam al eerder in opspraak en werd onlangs nog veroordeeld voor witwassen en oplichting. 

Meer krantenkoppen in België

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »

Jaarlijkse autocross in de Kruiskesstraat biedt rijkgevuld programma

Op zondag 6 oktober vindt in de Kruiskesstraat de jaarlijkse autocross plaats. Het rijkgevulde programma bevat naast de traditionele reeks, ook een aparte damesklasse en een wedstrijd voor verlaagde kevers en sprinter. De organisatie werkt niet met registratie vooraf. Op de dag zelf kan vanaf 7 uur worden ingeschreven in de feesttent. Er wordt gestreden
The post Jaarlijkse autocross

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

Oudste station van het land staat officieel te koop

De NMBS gaat officieel over tot de verkoop van het station van Tienen, het oudste stationsgebouw in België. Op belgiantrail.be staat de verkoop sinds vrijdag geafficheerd. Tot 10 januari 2025 kan een bod uitgebracht worden. Zoals eerder gemeld zal NMBS in geval van een verkoop loketten, een wachtzaal en toiletten in het gebouw behouden.

Lees meer »

Vliegtuigbom ontmanteld in Kumtich: “Goed verlopen, met dank aan koelbloedigheid van DOVO en Civiele Bescherming”

De vliegtuigbom die een boer op zijn akker in Kumtich, bij Tienen, had ontdekt, is vanmorgen onklaar gemaakt door DOVO en de Civiele Bescherming. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de operatie: omwonenden mochten hun huis een paar uur lang niet verlaten, de E40 werd een tijd afgesloten en ook het treinverkeer werd stilgelegd. De bom wordt nu weggebracht om

Lees meer »

Parket onderzoekt zelfdoding ex-politieagente in Oostende

Het arbeidsauditoraat van Gent is een onderzoek gestart naar de zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De vrouw zou voor en zelfs na haar ontslag gepest en geïntimideerd geweest zijn door haar (ex-)collega’s. Pieterjan Dens, die de nabestaanden verdedigt, meldt dat hij een klacht zal indienen bij de onderzoeksrechter. "De details zijn aan het uitkomen.

Lees meer »

Vrijspraak voor fietsster nadat Christiane (83) sterft aan hersenbloeding: “Het is niet te achterhalen of overlijden gevolg is van fietsongeval”

Het bleef maanden onduidelijk wie verantwoordelijk was voor de hersenbloeding waaraan Christiane (83) vorig jaar in het ziekenhuis overleed. Het slachtoffer was even daarvoor op baan met haar fiets toen haar stuur een korte tik kreeg van fietsster J.G.. Het leek een banale tik, maar even later kwam Christiane toch ten val. Maandenlang was dé grote hamvraag in het dossier:

Lees meer »