Amper twee maanden na machtsstrijd stapt Stefan Yee zelf op als voorzitter van UnifiedPost

10:31 Stefan Yee verlaat alsnog zijn stoel als voorzitter van technologiebedrijf UnifiedPost. Dat is enigszins opmerkelijk, omdat Yee recent een verwoede strijd voerde om aan te mogen blijven. 

Meer krantenkoppen in België

Opmerkelijke politieke stabiliteit in De Haan

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 23 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in De Haan, zetelen er vandaag nog altijd 22 in de gemeenteraad.
The post Opmerkelijke politieke stabiliteit

Lees meer »

Prijs Raymond Maeckelberghe uitgereikt aan prof. Jan Dumolyn en Patricia De Buck

Zondag is in Brugge de tweejaarlijkse prijs ‘Het Vrije Denken’ uitgereikt door de Raymond Maeckelberghe Foundation. Deze keer ging de prijs naar Prof. Jan Dumolyn, als historicus verbonden aan UGent, en naar Patricia De Buck, leerkracht op rust en sterk verbonden met het netwerk van vrijzinnige humanisten in Brugge. Beiden zijn Bruggelingen en boegbeelden van het vrijzinnig humanisme.
The

Lees meer »

Melania Trump verdedigt recht op abortus in aankomende autobiografie die The Guardian al kon lezen

Melania Trump, voormalig ‘first lady’, verdedigt fors het recht op abortus in haar autobiografie die volgende week dinsdag verschijnt. Dat schrijft de Britse krant The Guardian, die een kopie van het boek in handen kreeg. Ze gaat daarmee lijnrecht in tegen het standpunt van haar echtgenoot, Donald Trump, die vindt dat elke Amerikaanse staat vrij moet zijn om beperkingen op

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helemaal in het nieuw: Pogacar toont regenboogoutfit en aangepaste fiets voor Ronde van Emilia

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) morgen in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »