“Altijd gehoopt hem levend terug te vinden”: jaar na verdwijning Émile (2) zit burgemeester van Le Vernet nog met veel vragen

Het is vandaag exact een jaar geleden dat de Franse peuter Émile Soleil vermist raakte in het gehucht Le Vernet. Burgemeester François Balique blikt in een interview met nieuwszender ‘BFM TV’ terug op de tragedie die een schaduw over het imago van zijn dorp heeft geworpen. “Een kind van tweeënhalf overlijdt niet zomaar. Er zouden antwoorden op alle vragen moeten komen.” 

Meer krantenkoppen in België

Met Hilde Crevits en Melissa Depraetere heeft West-Vlaanderen twee ministers in de Vlaamse regering

Het regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering – gevormd door N-VA, Vooruit en CD&V – is afgeklopt en de postjes zijn verdeeld. Hilde Crevits wordt opnieuw viceminister-president en krijgt de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Nieuw gezicht Melissa Depraetere wordt eveneens viceminister-president en zal zich buigen over Jeugd, Klimaat, Energie, Toerisme en Wonen.
The post Met

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer nog meer lef in het voetbalspel te brengen”

Hoe belangrijk Dion De Neve (23) voor KV Kortrijk is geworden, blijkt ook wanneer hij er niet bij is, zoals vorige zondag tegen Union wegens een voetblessure die hij op training opliep. “Ik ben”, zegt hij, “mentaal sterker geworden.” Een gesprek over zijn progressie.
The post Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer

Lees meer »

Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar

Raf Crabbe en Monique De Rudder, woonachtig op de Marktplaats in Moorslede, werden in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Het koppel viert op 5 oktober hun vijftigste huwelijksverjaardag.
The post Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »