Alfons (90) en Sabine (81) meten schade op nadat landbouwvoertuig tegen hun garage knalt: “Onze auto om boodschappen te doen, zijn we kwijt”

Alfons Van Mulders (90) en Sabine Rapsaert (81) uit het Oost-Vlaamse Moorsel zijn nog steeds onder de indruk nadat er zaterdag een hakselaar in hun garage reed, nadat de machine was losgekomen van een tractor. Wat volgde was een luide klap en heel wat schade. “Ik zat op dat moment net in de veranda en zag alles gebeuren. Ik durf er intussen niet meer gaan zitten”, vertelt Sabine. 

Meer krantenkoppen in België

Creatievelingen met syndroom van Down stellen tentoon in Het Kunstuur in Roeselare: “Onder de indruk van hetgeen ze gemaakt hebben”

Naast de huidige tentoonstelling die in Het Kunstuur in Roeselare loopt, zijn er in het museum de komende maanden nog twaalf andere erg speciale werken te vinden. Zes creatievelingen met het syndroom van Down gingen elk aan de slag met twee werken die in Het Kunstuur hangen. Hun schilderij wordt via een veiling verkocht ten voordele van Kloen en het

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

Vlaams Belang stelt lijst voor

Vlaams Belang Wielsbeke trekt met een lijst van dertien namen naar de lokale verkiezingen. Lijstrekker is voorzitter Dirk Demaertelaere.
The post Vlaams Belang stelt lijst voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

Illegale slapers in oud gerechtshof in Hasselt

In het oud gerechtshof in het centrum van Hasselt blijven mensen illegaal slapen. Na dit weekend starten de werken om in het voormalige justitiegebouw op de Havermarkt 50 appartementen te maken. Om de veiligheid te garanderen, mogen er geen onbevoegden op de werf rondlopen.

Lees meer »

Luc Steeno mag eindelijk deelnemen aan ‘Liefde voor muziek’: “Bij elke reeks hoopte ik op telefoontje van VTM”

Luc Steeno (60) verkent de muziek van Hooverphonic, en andersom. Het elfde seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat in het voorjaar van 2025 op VTM wordt uitgezonden, belooft opnieuw unieke muzikale combinaties. Hoe gaat het nu met Luc Steeno, één van de eerste artiesten van ‘Tien om te zien’, die tegenwoordig minder in de schijnwerpers staat? En is hij jaloers

Lees meer »