“Airbnb, dat blijft een pest”: kleinschalige hotels staan overal in Vlaanderen onder druk

Het kleinschalige hotel in Vlaanderen staat onder druk. Airbnb, glampings, hostels, maar evengoed de grote ketens: allen knaagden ze aan het marktaandeel. “Ja, ons hotel is nog van de oude stempel. Maar dat is toch ook een troef?”

 

Meer krantenkoppen in België

Worstelaar Bernard Vandamme (52) gaat met worstelpensioen: “Het afscheid van de kus op de biceps én mijn schuddende tetjes”

Nog één keer zijn handelsmerken: de kus op de biceps én zijn borstspieren laten stuiteren, of zoals hij zelf zegt: “Met de tetjes schudden”. Bernard Vandamme (52), de enige Belgische professionele worstelaar, stapt zaterdag voor een allerlaatste keer de ring in. “In Pakistan ben ik een wereldster en hier kan ik geen enkele nachtwinkel binnenstappen zonder herkend te worden.”

Lees meer »

Warme William-wandeling leert kinderen praten over moeilijke gevoelens

Het Sociaal Huis van Diksmuide lanceert de Warme William-wandeling, een initiatief om het mentaal welzijn van kinderen bespreekbaar te maken. Dat gebeurt tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober. Organisaties zetten dan werk rond mentaal welzijn extra in de schijnwerpers.
The post Warme William-wandeling leert kinderen praten over moeilijke gevoelens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lijsttrekkersdebat ‘Luister naar de ondernemer’

Op dinsdag 8 oktober organiseren UNIZO Meulebeke, UNIZO Tielt, Ondernemend Tielt en Ondernemend Aarsele een lijsttrekkersdebat in ’t Gildhof, Tielt. ‘Luister naar de ondernemer’ biedt lokale ondernemers de kans om hun stem te laten horen en inzicht te krijgen in de standpunten over ondernemerschap. Volgende thema’s worden behandeld: de fusie, het circulatieplan, mobiliteit, lokale economie,
The post Lijsttrekkersdebat ‘Luister

Lees meer »

46ste stratenloop in Koolskamp

In Koolskamp vond de 46ste stratenloop plaats. Bij de 4,2 km ontvingen de eerste dame en de eerste heer een attentie: Justine Tinck en Cedric Nelis.
The post 46ste stratenloop in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftienjarige vermoedelijke islamist opgepakt in Duitsland

Een 15-jarige vermoedelijke islamist uit de Duitse stad Wuppertal is vorige maand opgepakt: hij wordt ervan verdacht plannen gemaakt te hebben om een aanslag te plegen. Dat melden aanklagers in het naburige Düsseldorf donderdag. De jongeman wordt vastgehouden sinds 20 september. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair merk op deze twintigste editie”

Het streekproductenfestival Da’Smakt viert een mooi jubileum. Op zondag 6 oktober is het evenement, dat voor de derde keer plaatsvindt in de Zustertuin, aan de twintigste editie toe. Naast de lokale lekkernijen van meer dan dertig standhouders kun je er ook genieten van een streepje livemuziek.
The post Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair

Lees meer »