55-jarige fietsster uit Ham overlijdt na ongeval met vrachtwagen

Bij een zwaar verkeersongeval in Ham is maandagnamiddag rond 16.30 uur een fietsster uit de gemeente om het leven gekomen nadat ze werd gegrepen door een vrachtwagen.

 

Meer krantenkoppen in België

Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken”

Met een dagje vertraging gaat café ‘t Elfde Gebod vandaag woensdag 2 oktober open. “Om administratieve redenen”, verduidelijkt uitbaatster Tessa. De horecavergunning is sinds gisteren binnen, vandaag gaan de deuren dus open op het Kerkplein in Izegem.
The post Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de toekomst

Vrijdag sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte een beveiligde parking voor 140 vrachtwagens, een supermarkt en een restaurant wordt Aers Truck Plaza dé plek voor vrachtwagenchauffeurs die de haven in Zeebrugge aandoen.
The post Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de

Lees meer »

Het nieuwe strijdtoneel van de supermarktoorlog is de zondagsopening: hoe Delhaize concurrent Colruyt pijn doet

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

Conner Rousseau na vorming regering: “Ik zou liegen mocht ik zeggen dat we alles gaan oplossen, maar we gaan veel meer mensen helpen”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

“Het had erger kunnen zijn. Er is tenslotte niemand gestorven”: burgemeester van Mazan duikt onder na controversiële uitspraken over verkrachtingszaak

Tijdens het verkrachtingsproces in Avignon komen de schijnwerpers niet alleen op de 51 mannen te staan, die ervan beschuldigd worden Gisèle Pelicot te hebben verkracht, maar ook de burgemeester van Mazan moet meer dan hem lief is voor het voetlicht treden. Zijn uitlatingen tijdens een interview met de Britse openbare zender ‘BBC’ zijn zodanig in het verkeerde keelgat geschoten dat

Lees meer »

Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project

Na de uitrol van High Five voor de Hoogleedse centrumscholen, stapt nu ook de school Gits Groeit mee in dit project. Bij de start van de Week van de Mobiliteit kwam superheld Five van het project de aftrap geven in de school Gits Groeit.
The post Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Spanningen bij PSG: Ousmane Dembélé uit selectie voor Arsenal gelaten na “verhitte discussie” met trainer Luis Enrique

PSG rekent morgenavond in de Champions League-match tegen Arsenal niet op Ousmane Dembélé. De Franse international, die onlangs nog scoorde tegen de Rode Duivels, werd uit de selectie gelaten door z’n trainer Luis Enrique. Volgens Franse media kwam het tijdens de nabespreking van de match tegen Rennes tot een verhitte discussie tussen de coach en de winger.

Lees meer »

Waterfac­tuur 40 euro duurder en duurdere dienstenche­ques: hier gaat de Vlaamse regering geld halen en zo zal jij dat voelen

Nu het Vlaamse regeerakkoord bekend is, weten we ook waar de nieuwe regeringsploeg de volgende vijf jaar het geld gaat halen. Zo worden dienstencheques duurder, al vloeit één euro telkens naar de werknemer. En wanneer woningen worden aangekocht door vastgoedhandelaars, betalen zij daar binnenkort meer registratierechten op. Zo ziet het besparingsplan er concreet uit, goed voor 3 miljard euro. En

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

30 miljoen extra voor Thermae Palace en Gaanderijen, maar lokale partijen blijven bekvechten over dossier

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is 30 miljoen euro voorzien voor de restauratie van de Gaanderijen en het Thermenhotel. “Zonder dat er extra gebouwen moeten komen”, luidt het. De politieke partijen kijken verschillend naar het dossier en op twee weken voor de verkiezingen claimen meerdere partijen de toezegging. Dement houdt de vinger aan de pols : “Het is positief, maar

Lees meer »