55-jarige fietsster overlijdt na ongeval met vrachtwagen

Maandagnamiddag is een zwaar ongeval gebeurd in Ham. Op het kruispunt van de Zeventig Zillenweg, Wasseven en de Olmsesteenweg werd een fietsster geraakt door een vrachtwagen. De 55-jarige vrouw uit Ham overleefde de klap niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Renners in de regen vertrokken, krijgen we een duel tussen Pogacar en Evenepoel?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Ook West-Vlaamse jongeren brengen het verhaal van Amerikaanse school shootings in de nieuwe musical ‘Vrijdag’ in Antwerpen

Op vrijdag 1 november speelt de 18-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp, afwisselend met Sebe Buermans (17, Herentals); de hoofdrol (Quin) in de nieuwe opmerkelijke musical ‘Vrijdag.’ van The Singing Factory, die speelt tot 17 november in het Zuiderpershuis Antwerpen. ‘Vrijdag.’ draait rond de helaas brandend actuele problematiek van de Amerikaanse school shootings. The Voice van Vlaanderen 2024-finalist Lucas vindt in

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

“Voor een gemeente van zo’n 6.000 inwoners casht de burgemeester 58.726 euro bruto per jaar”: een overzicht van alle lonen

Ze moeten op 13 oktober eerst verkozen raken, maar de lonen van de Vlaamse burgemeesters liggen vast. En ‘size does matter’, want hoe meer inwoners in hun gemeente of stad, hoe hoger hun wedde. Dus als Bart De Wever het haalt, wordt hij de absolute grootverdiener onder de burgervaders. Hoeveel brengt de Antwerpse sjerp hem op? En wat krijgen zijn

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »