5 burgemeesters in de ring op de Grote Markt van Lier voor wedstrijden ‘schaakboksen’

Op de Grote Markt in Lier hebben 5 burgemeesters het tegen elkaar opgenomen in het ‘schaakboksen’. Dat is afwisselend een rondje schaken en een rondje boksen. De schaakliga Antwerpen organiseerde die wedstrijden samen met boksclub Combonation uit Lier naar aanleiding van het BK Schaken deze week in Lier. 

Meer krantenkoppen in België

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlijdens van haar moeder, vader en schoonvader: “Hoe doe je dat, rouwen? En voor wie eerst? Er staan drie rouwkaartjes op de kast”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

KIJK. Niels Destadsbader heeft grote verrassing voor Belgian Cat-speelster Julie Vanloo: “Ik verzorg jullie voorprogramma”

Op 7 november nemen de Belgian Cats het op tegen Litouwen in een EK-wedstrijd voor een uitverkocht Sportpaleis. Een vol Sportpaleis vullen, is voor de Belgische basketbalploeg niet nieuw. Maar wat wél verrassend is: Niels Destadsbader verzorgt dit keer hun voorprogramma. “Ik kan al niet meer wachten”, klinkt het enthousiast bij speelster Julie Vanloo.

Lees meer »

Eerste bijeenkomst De Gezelligheid Zelve is onmiddellijk een succes

In dienstencentrum De Kring vond op dinsdag 10 september een eerste activiteit van De Gezelligheid Zelve Plaats. Voor die vriendengroep is er op maandelijkse basis een activiteit. De groep bestaat uit mensen met een beperkte mobiliteit die bij het bestaande aanbod van activiteiten uit de boot vallen. “Ik ondervind serieuze last door een heupprobleem en
The post Eerste bijeenkomst

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »