200 miljoen ongebruikte muntstukken thuis en in onze portemonnee: geef ze uit in de winkel

Er zijn te weinig muntstukken in omloop. De overheidsdienst Financiën roept iedereen op om zijn voorraad munten te gebruiken. Veel handelaars hebben vaak niet genoeg wisselgeld voor hun klanten. 

Meer krantenkoppen in België

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »