Steven De Lelie is terug als Bert(je) in de ‘Familie’-webreeks: “Ik moest voor de rol een paar kilo kwijt”

“Leven van enkel acteren? Ik wil mijn kinderen fatsoenlijk eten geven.” Steven De Lelie (47) heeft een job naast het scherm en podium, maar toch kruipt hij opnieuw in de huid van booswicht Bert(je) Van den Bossche. Niet in ‘Familie’, want daar is het Jan Sobrie die Bert vertolkt na plastische chirurgie, wel in de nieuwe webserie ‘Familie – Het ware gelaat van Joris’. Aan ‘TV Familie’ toont Steven ook zijn ware gelaat aan de hand van tien dilemma’s. “Er is geen lichaamsdeel waar ik géén handtekening op heb moeten zetten.” 

Meer krantenkoppen in België

‘Verbinden op school’ is initiatief van Beweging.net: 36 actiepunten tegen pesten

Pesten is van alle tijden, weet ook de Wevelgemse afdeling van Beweging.net. Uit gesprekken met ondersteuners leerden de leden dat ‘verbinding’ het centrale punt is. Ze werkten daarop 36 actiepunten uit waar in een schoolse context rond verbinding gewerkt kan worden.
The post ‘Verbinden op school’ is initiatief van Beweging.net: 36 actiepunten tegen pesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mark Rutte beleeft eerste dag als secretaris-generaal van NAVO: “Niet ongerust over Amerikaanse presidentsverkiezingen”

De Nederlandse ex-premier Mark Rutte beleeft vandaag/dinsdag zijn eerste werkdag als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Hij volgt de Noor Jens Stoltenberg op, die tien jaar lang aan het hoofd stond van de militaire alliantie. Rutte stipte alvast zijn hoogste prioriteit aan: het bestendigen van de steun aan Oekraïne, en Kiev helpen een onafhankelijk land te blijven.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Hoe De Wever en Rousseau de ministerposten verdeelden tijdens een discussie van 12 uur: “Telefoontje naar Homans was het moeilijkst”

Van het beginnersfoutje van Conner Rousseau tot Zuhal Demir die ermee dreigde te stoppen als ze haar zin niet zou krijgen: de verdeling van de postjes in de gloednieuwe Vlaamse regering-Diependaele I is er niet zonder slag of stoot gekomen. Een reconstructie van een stevig potje armworstelen tussen De Wever en Rousseau. “Dat telefoontje naar Liesbeth Homans was naar verluidt

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »

Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag

Chiro Pimpernel blikt tevreden terug op een geslaagde startdag. Op zondag 22 september trapte de jeugdbeweging het werkjaar af met zoals gebruikelijk de bekendmaking van de leidersverdeling. In totaal waren er 164 leden op de afspraak. Zij krijgen leiding van 28 gemotiveerde jongens en meisjes. (gf)
The post Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans politieagent krijgt zes maanden effectief voor onmenselijke behandeling ex-vriendin uit Kortrijk

Een Franse politieagent is in beroep veroordeeld tot zes maanden cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans politieagent krijgt zes maanden effectief voor onmenselijke behandeling

Lees meer »

Bal met een belletje, keepers die wél zien en fysiek contact mag niet: zo voetballen de Blind Devils, die een veld krijgen naast de Rode Duivels

De scheidsrechter wordt op zondagnamiddag weleens verweten blind te zijn, bij de Blind Devils zijn de spelers dat écht. Onze nationale ploeg voor mensen met een visuele beperking krijgt nu een eigen voetbalveld op het hoofdkwartier van de Rode Duivels in Tubeke. “Het moeilijkste aan deze sport? Durven te bewegen zonder dat je ziet.”

Lees meer »