4 ‘astronauten’ mogen na jaar isolatie oefenmissie naar Mars beëindigen: “Ik hou van jullie tot Mars en terug”

De 4 ‘astronauten’ die ruim een jaar samenleefden op een piepklein stukje nagemaakt ‘Mars’ hebben hun experiment beëindigd. Rond 23 uur onze tijd mochten ze hun koepel verlaten en konden ze weer herenigen met hun families. "Ik wil gewoon zeggen: ‘ik hou van jullie tot Mars en terug’." 

Meer krantenkoppen in België

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele

Komende zaterdag staat de derby tussen Wivo Wingene en Elckerlyc Zwevezele op het programma. Amber De Coessemaeker, die ondertussen aan haar vierde jaar toe is bij Elckerlyc, staat zo tegenover haar voormalige club waar ze zes jaar actief was.
The post Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen”

Op 5 oktober plant het netwerkplatform voor ondernemers ‘Jong Jabbeke’ een event voor de Jabbeekse ondernemers. Een culinair treffen, net voor de lokale verkiezingen, moet de ondernemers dichter bij elkaar brengen. Jong Jabbeke organiseert ‘Il Gusto della Vita’ – culinair netwerken met Italiaanse flair.
The post Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen” appeared first

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »

Spaanse koning Juan Carlos in val gelokt door zijn voornaamste minnares: “Ze kreeg duizenden euro’s dankzij die foto’s”

De voormalige Spaanse vorst Juan Carlos (86) heeft volgens de lokale media meer dan honderd minnaressen gehad, maar daarvan was nog nooit één enkele foto als bewijs. Tot nu. De zoon van zijn voornaamste minnares Bárbara Rey (74) bezorgt hem een serieuze kater. Hij vertelt in een interview met ‘Privé’ hoe de monarch in de val werd gelokt met belastende

Lees meer »

Zet het Europees Hof vrijdag de voetbalmercato op losse schroeven? “Deze zaak heeft een grote symboolwaarde”

Luxemburg is zelden het epicentrum van de voetbalmercato. Toch zullen alle clubbestuurders, spelersmakelaars en sportadvocaten vrijdag hun blik naar het Groothertogdom wenden. Het Europees Hof van Justitie buigt er zich over de vraag of en tegen welke voorwaarden voetballers hun arbeidscontract eenzijdig kunnen opzeggen. Is een nieuw Bosman-arrest in de maak? Of zouden de huidige transferregels hooguit wat bijgeschaafd moeten

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Het mannentennis gaat een moeilijke tijd tegemoet

Het Wereldantidopingagentschap (Wada) gaat in beroep tegen de vrijspraak voor Jannik Sinner in een dopingzaak. Dat het nummer 1 van de wereld mogelijk tot twee jaar aan de kant moet, is niet alleen slecht nieuws voor de speler zelf, maar evenzeer voor een sport die weldra zonder zijn grootste sterren verder moet.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »