Windstoten tot 80 kilometer per uur zorgden vooral voor ongemak, schade beperkt

Zaterdag werden aan zee rukwinden en windstoten tot 80 kilometer per uur voorspeld. Daarom had het KMI code geel afgekondigd voor de kust, van 11 uur tot 21 uur. Geen ideaal weer voor de vele toeristen, maar er bleek meer sprake van ongemak dan van schade, stelt VTM NIEUWS vast. 

Meer krantenkoppen in België

Expo in Gent pakt uit met 3D-gezichtsreconstructie van mogelijke stammoeder van graven van Vlaanderen: “Is het Judith of niet?”

Wetenschappers van de UGent hebben het gezicht gereconstrueerd van een adellijke vrouw uit de 9e eeuw, die mogelijk Judith van Vlaanderen is. Dat is de stammoeder van alle graven van Vlaanderen. De reconstructie kadert in een onderzoek dat werd heropend na een aflevering van het tv-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, met Tom Waes. De resultaten zijn nu te zien in

Lees meer »

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

Conny Van Exem wint prijs Destrooper

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot. Daarnaast werd ook gestreden om de prijs Destrooper. Conny Van Exem van schuttersgilde Ieper Willem Tell schoot hierin de meeste punten bijeen. Ze kreeg als beloning een pakket koekjes van Jules Destrooper. Ze ging met plezier
The post Conny Van

Lees meer »

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »