WEERBERICHT. Code geel aan kust: windstoten tot 80 kilometer per uur zorgen vooral voor ongemak

Zaterdag werden aan zee rukwinden en windstoten tot 80 kilometer per uur voorspeld. Daarom had het KMI code geel afgekondigd voor de kust, van 11 uur tot 21 uur. Geen ideaal weer voor de vele toeristen, maar voorlopig is er meer ongemak dan schade, stelt VTM NIEUWS vast. 

Meer krantenkoppen in België

Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde

Jitse Snijders opende op woensdag 10 juli haar trimsalon Blaf Boutique. Haar eerste klant was een koningspoedel. Het logo van Blaf Boutique bevat trouwens een poedel, het lievelingsras van Jitse. Maar alle rassen zijn welkom voor een was- of trimbeurt.
The post Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in sturen, met dank aan hun fysicaleraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »