Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.

Radio Vandewalle, genoemd naar de locatie, de statige villa Vandewalle in de Meensesteenweg in Roeselare, is een creatie van De Tuin der Lusten, wat een zekerheid biedt op een artistiek, maar vooral ook op een sociaal project.

“We willen een inclusieve radio zijn die zorgt voor verbinding en ontmoeting. Het accent ligt op samen iets creëren en op promotie bieden aan de projecten van De Spil en de stad”, legt Wouter Bossuyt uit. “Dit keer gaan we all the way. Vanaf 13 juli zenden we 24 op 24 uit.”

“Het accent ligt op samen iets creëren en op het promoten van projecten”

“Beginnen doen we elke dag met de ochtendradio met Patrick Bollaert aan de microfoon. Dan is het tijd voor aPETERitief met Peter Kiepe. ‘s Namiddags komen verschillende lokale dj’s aan bod met Vandewalle Continu en daarna is er De Goede Golf met Harry met Philippe Derluyn achter het mengpaneel.”

“Zelf presenteer ik van 17 tot 19 uur een muzikale mensenketting. Bellers mogen een verzoekje indienen voor iemand en die iemand wordt op zijn beurt gevraagd een kennis of familielid te verrassen met een nummer. ‘s Avonds hebben we telkens een themashow met gastpresentatoren die elk gedurende twee uur een ander onderwerp uitdiepen.”

Radoi Rolarius

“Het Spreekuur sluit de live-uitzending af. In dat onderdeel zal het vooral om mentaal welzijn gaan. Vanaf 22 uur is er non-stop muziek en worden een aantal programma’s herhaald. De live-uitzendingen zijn te beluisteren op 96.7 FM. Dat is naast de frequentie van Radio 1, dus niet moeilijk te vinden. Het publiek kan ook in de bar en rond de studio in villa Vandewalle de uitzendingen meevolgen en wie iets miste, kan altijd digitaal terecht op de Mixcloudpagina van Radio Vandewalle.

“Dit jaar gaan we dus echt in de ether waardoor het ook voor mensen met een beperkte toegang tot een computer of het internet makkelijker wordt om mee te volgen. 23 juli wordt zeker een speciale dag. Dan kaapt Radio Rolarius 24 uur lang Radio Vandewalle. De legendarische Roeselaarse vrije radio komt dan even terug tot leven. De bekende radiomakers van toen hebben in hun archief het beste van 14 jaar Radio Rolarius opgezocht”, klinkt het nog.

(BC)

The post Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Bromfietser raakt gewond bij ongeval in Roeselare

Op het kruispunt van de Iepersestraat met de Westlaan gebeurde er woensdagochtend omstreeks 6.30 uur een aanrijding waarbij de bestuurder van een bromfiets gewond geraakte.
The post Bromfietser raakt gewond bij ongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Loes Van den Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »