Pijnlijk incident bij concert Taylor Swift in Amsterdam: gehandicapte vrouw moet krukken inleveren bij ingang Arena

Een jonge gehandicapte vrouw heeft donderdagavond bij de ingang van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam haar krukken bij de security in moeten leveren. Ze kwam voor het optreden van Taylor Swift.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie doden in Nederland nadat auto in water belandt

Bij een auto-ongeluk in de Nederlandse stad Amersfoort, in de provincie Utrecht, zijn drie mensen om het leven gekomen. Het voertuig raakte zondagnacht in het water terecht aan de Stadsring. De politie meldde maandagochtend dat reanimatie niet meer mocht baten, en dat alle drie de inzittenden zijn overleden.

Lees meer »

“Hij is een toffe kameraad, maar meer niet”: eerste friendzone lijkt een feit in ‘Blind getrouwd’

Ze gingen vliegend van start, maar ondertussen beseffen Simen en Larissa dat het werken wordt voor een geslaagd huwelijk in ‘Blind getrouwd’. Op huwelijksreis lijkt de friendzone dichterbij dan een amoureus happy end. “Er is geen chemie”, aldus Larissa over haar ‘toffe kameraad’. Simen wacht ondertussen af. De voorzichtiger gestarte Thomas en Karlien lijken dan weer de omgekeerde beweging te

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond na aanval in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers loopt breuken in gezicht op

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »

Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad van Hooglede de voorbije zes jaar: Afscheid van burgemeester Rita Demaré kwam onverwacht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 21 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Hooglede, zetelen er vandaag nog 17 in de gemeenteraad.
The post Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Twee agenten arbeidsongeschikt na vechtpartij in Kortrijk

In de uitgaansbuurt van Kortrijk zijn vrijdagnacht 2 agenten gewond geraakt tijdens een interventie. Ze kwamen tussen in een vechtpartij, maar kregen zelf slaag. Daardoor zijn ze enkele dagen arbeidsongeschikt. De betrokkene werd opgepakt. Ook in Roeselare waren er dit weekend controleacties, daar werd onder meer een winkel gesloten.

Lees meer »

“Het zal niet gemakkelijk zijn voor hen, maar…”: burgemeester ondergedoken na interview over beruchte Franse verkrachtingszaak

Het verkrachtingsproces rond slachtoffer Gisèle Pelicot (72) in het Franse Mazan gaat de vijfde week in. Niet alleen de gruwelijke feiten gaan de wereld rond, ook de opmerkelijke uitspraken van de burgemeester van het dorp, Louis Bonnet (74), veroorzaken ophef. Hij heeft in een interview gezegd dat het “allemaal nog veel erger had kunnen zijn”. De man moet nu voor

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Kaapt Antwerpen Ensorjaar?

Sinds vorig weekend duikt Antwerpen ook Ensors wereld in. De Oostendse meester is er, na driekwart jaar prominente, drukke en feestelijke aanwezigheid in zijn geboortestad, present met vier aan zijn oeuvre gelinkte expo’s.
The post Kaapt Antwerpen Ensorjaar? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van onze jubileumviering”

Proven is de enige deelgemeente van Poperinge die nog steeds een eigen muziekkorps heeft. Koninklijke Harmonie De Volksvreugd bestaat maar liefst 100 jaar en daar schreef voorzitter Ivan Top een boek over. Dit boek wordt meteen ook het sluitstuk van zijn voorzitterschap van De Volksvreugd.
The post Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van

Lees meer »

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »