Natuurgebied De Pilse is recreatieve en toeristische hotspot

De Pilse is een natuurgebied in Zedelgem met een oppervlakte van 5 hectare en bevindt zich ten zuiden van de dorpskern, aan het einde van de Pilsestraat. Zopas hebben de gemeente en de provincie West-Vlaanderen deze mooie groene plek in de kijker gezet naar aanleiding van de inhuldiging van De Pilse als recreatieve en toeristische hotspot.

Er werd een nieuw wandel- en fietspad aangelegd waardoor bezoekers voortaan ook tot in het hart van De Pilse geraken. Er werden zitbanken geplaatst en groen en fruitbomen aangeplant. Een deel van de aanleg gebeurde in samenwerking met Natuurpunt.

“De Pilse is een verborgen pareltje in het Brugse Ommeland. De natuur in het Brugse Ommeland nodigt uit om ten volle te connecteren met de omgeving. Hier adem je vol en ruik je het groen. Momenteel is De Pilse nog niet ontsloten via het fietsnetwerk Brugse Ommeland of het wandelnetwerk Vloethemveld, maar daar maken we binnenkort werk van”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme en Recreatie bij de provincie.

(BC)

The post Natuurgebied De Pilse is recreatieve en toeristische hotspot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaartclub Café ‘t Verschil weer van start

In de Vuurtorenwijk kan je opnieuw kaarten in Café ‘t Verschil aan de Moreauxlaan 101. Na drie jaar hebben de oprichters, onder leiding van Claudine Vanacker, noodgedwongen de fakkel doorgegeven aan een vernieuwd bestuur. Er wordt nu geopteerd voor de keuze tussen manillen of rami-bridge. De club komt om de twee weken samen, op de
The post Kaartclub Café

Lees meer »

Met Hilde Crevits en Melissa Depraetere heeft West-Vlaanderen twee ministers in de Vlaamse regering

Het regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering – gevormd door N-VA, Vooruit en CD&V – is afgeklopt en de postjes zijn verdeeld. Hilde Crevits wordt opnieuw viceminister-president en krijgt de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Nieuw gezicht Melissa Depraetere wordt eveneens viceminister-president en zal zich buigen over Jeugd, Klimaat, Energie, Toerisme en Wonen.
The post Met

Lees meer »

Iraanse geestelijke leider: “Dood Nasrallah blijft niet ongestraft”- Israël beweert nu ook inlichtingenchef Hezbollah te hebben gedood

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Miraculeuze redding: tweejarig jongetje vanonder puin gehaald in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »

Dit weten we nu al over de nieuwe Vlaamse maatrege­len voor elektri­sche wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in, duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Dorianne Aussems toont zich als ijzersterke bondgenoot in ‘De verraders’: “Tips gekregen van iemand uit vorig seizoen”

MNM-dj Dorianne Aussems (31) waagt zich met ‘De Verraders’ aan haar eerste VTM-programma. De radiostem valt al sinds aflevering één op door haar sterke leiderscapaciteiten. Vanaf de eerste aflevering had ze ook meteen door dat Lotte Vanwezemael een verrader was. “Ik presenteer al enkele jaren ‘Generation M’ en daar doe ik niets anders dan met mensen bezig zijn. Met dat

Lees meer »