Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK

De Belgian Young Yellow Tigers U18 zijn momenteel in Roemenië voor hun deelname aan het Europees kampioenschap. Janne Deleu (16) uit Oostende maakt voor de tweede keer deel uit van de Belgische groep.

Het Europees kampioenschap heeft tot en met zaterdag 13 juli plaats. De beste zestien teams in Europa bij de U18 zijn deze week aan het tornooi in de groepsfase begonnen. De landen in poule 2 doen dat in het Griekse Heraklion. België is ingedeeld in poule 1 en speelt hun wedstrijden in Blaj in Roemenië. Daar hebben ook de halve finales en de finale plaats. De Belgian Young Yellow Tigers U18 ontmoeten in de groepsfase Spanje, Servië, Slovenië, Nederland, Kroatië en titelverdediger Italië.

Janne Deleu haar vijfde jaar middelbaar aan Athena Oostende campus Pegasus zit erop. Ondertussen vertoeft de dochter van Kristof Deleu en Joke Maertens in Roemenië met de nationale U18. “De voorbije weken ging het richting dat EK. Het was druk, maar wel superleuk”, vindt ze.

“De stemming was opperbest in de topsportschool in Vilvoorde, waar we samen trainden. Het is iets waar we lang naar hebben uitgekeken. Onze kwalificatie was er al in januari. Nederland is misschien de ploeg die we het best kennen. We speelden er al oefenmatchen tegen en ook vorig jaar op het EK U17 waren zij onze tegenstander.”

WK en het EYOF

De Belgian Young Yellow Tigers werden toen zevende met ongeveer dezelfde ploeg als nu. “Ons doel is nu een plaats bij de eerste zes, wat recht zou geven op een deelname aan het WK en het EYOF. Dat zou wel heel speciaal zijn”, vindt Janne, die komend seizoen op clubniveau verder gestaag wil groeien.

“Ik ben ingeschreven in de Roeselaarse Ligaploeg Bevo Rekkenshop, aansluitend met Bevo Beobank Roeselare uit eerste nationale. Afhankelijk van mijn prestaties zal de trainer wellicht beslissen in welk team ik eventueel mag aansluiten.”

(ACR)

The post Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met

Lees meer »

Vandalen stelen banners van Chiro van Aartrijke voor komend feestweekend van sjorconstructie: “Laatste tijd meer vandalisme”

De Chiro van Aartrijke werd net als vorig jaar opnieuw het slachtoffer van een diefstal in aanloop van hun feestweekend met zomerbar en openluchtfuif. Net als vorig jaar werden de banners op de sjorconstructie aan het lokaal gestolen. De sjortouwen werden daarvoor zelfs doorgebrand. “We worden de laatste tijd meer en meer geconfronteerd met vandalisme”, zegt hoofdleider Selattin Defevere (23).<br

Lees meer »

Baby die stierf in wagen in Rotterdam was van Vlaams-Nederlands koppel: papa vergat zijn kind op de achterbank

De baby die maandagnamiddag in een wagen in Rotterdam werd gevonden en later overleed, werd allicht door zijn papa vergeten op de achterbank. De auto stond geparkeerd bij het bedrijf van de 33-jarige man. Het gestorven kindje is het zoontje van een Vlaams-Nederlands koppel, dat zijn tijd verdeelt tussen Rotterdam en Gent. Dit is wat we nu allemaal weten over

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

KIJK. “Geloof me, jullie kunnen me niet raken”: woedende Djokovic zet boeroepers op Wimbledon stevig op hun nummer

Novak Djokovic bereikte maandagavond probleemloos de kwartfinales op Wimbledon door de Deen Holger Rune in drie sets (6-3, 6-4, 6-2) te verslaan. Toch was er achteraf van feeststemming geen sprake bij de 24-voudige grandslamwinnaar. Hij was woedend dat een deel van het publiek hem tijdens zijn partij had uitgejouwd. “Het was respectloos en dat accepteer ik niet.”

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op vrouw en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van hun drie dochters, Hannah (28) en Louise (25). Ze

Lees meer »

De politieke crisis in Frankrijk is nu pas goed begonnen

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

“Het oogde sloom, zonder idee en wil”: Oranje maakt geen verpletterende indruk op pers (maar ook tegenstander Engeland doet dat niet)

Engeland en Nederland mogen komende woensdag strijden om een plek in de finale van het EK voetbal. The Three Lions en Oranje rekenden in hun kwartfinale af met respectievelijk Zwitserland en Turkije, maar hun prestaties maakten geen onverdeeld goeie indruk op de plaatselijke media – en dat is nog zacht uitgedrukt. “Het was als een overjarige palingsound tegen opzwepende muziek.”

Lees meer »