“Fake” astronauten die meer dan een jaar lang deden alsof ze op Mars woonden, mogen eindelijk naar buiten

De vier vrijwilligers die een jaar lang op een valse versie van Mars hebben gewoond, mogen vanavond eindelijk naar huis. NASA lanceerde het experiment om toekomstige missies naar Mars voor te bereiden.

 

Meer krantenkoppen in België

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”
The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom,

Lees meer »

Zo groot is de schade in Vlaanderen na onweer

Het onweer hield gisteren lelijk huis in Vlaanderen en Brussel. Er is heel wat materiële schade: daken van woning zijn ingestort, straten stonden onder water en hoogspanningskabels waaiden om. Er viel ook een dodelijk slachtoffer. Vind hieronder een overzicht van alle stormschade.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND. Stadion van Dortmund kreunt alweer onder hevige regenval, spanning stijgt voor tweede halve finale

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. Na een indrukwekkende Oranjemars, maar ook een clash tussen de fans, is het nu echt aftellen naar de aftrap. Met één wijziging bij Nederland: Malen komt in de plek van Bergwijn. Southgate tovert geen verrassingen uit de hoed. Wie treft Spanje in de finale? De

Lees meer »