Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.

Krant van West-Vlaanderen duidt voor iedere West-Vlaamse gemeente een ‘Kinderkrak’ aan, van maximum 16 jaar oud, en voor Brugge viel die eer dit jaar te beurt aan Arthur Defour uit deelgemeente Sint-Michiels. Arthur, zoon van Olivier Defour en Barbara Verplancke, was op zondagavond 18 juni 2023 rond 18 uur 15 op weg met zijn fiets toen hij plots een rookgeur waarnam in de Veldstraat in Sint-Michiels. De Brugse Kinderkrak, die de richting Bouw volgt aan het VTI, is al een tijdje in opleiding bij de jeugdbrandweer en wilde dan ook graag ter plaatse in de praktijk brengen wat hij er had geleerd.

Ontvangst door de Brugse burgemeester

“Ik zag dat de brandweer al bezig was en heb meteen gevraagd waar ik kon helpen. Het eerste wat ik mocht doen was helpen de voeding aanleggen voor de pompwagen”, liet Arthur eerder al aan onze krant weten. “Zelf blussen zat er nog niet in, maar ik mocht wel helpen met allerhande klussen.” De heldhaftige houding was ook het Brugse stadsbestuur niet ontgaan en zo werden Arthur en zijn familie uitgenodigd voor een ontvangst door burgemeester Dirk De fauw (CD&V) in het stadhuis.

De familie, vrienden en sympathisanten van Arthur maakten er meteen een bijzonder evenement van; een verrassing zelfs voor Arthur. “Ik moet eerlijk zijn dat we Arthur een beetje om de tuin hebben geleid, samen met de mensen van de jeugdbrandweer. We hebben hem wijsgemaakt dat hij samen met nog anderen van de opleiding met een busje van de brandweer naar de opleiding in Torhout zou gebracht worden”, zegt zijn mama Barbara Verplancke. “Maar in de plaats wordt hij dus naar het Brugse stadhuis gebracht.”

Ook een delegatie van voetbalclub Dosko, waar hij speelt en voor supportert, was erbij in het stadhuis. “Als stadsbestuur zijn we heel dankbaar voor het grote engagement van Arthur. Mensen die zich vrijwillig bij de brandweer willen engageren kunnen we heel goed gebruken”, zei burgemeester Dirk De fauw, die als geschenkje een monopoly bordspel in Brugge-thema, enkele repen Brugse chocolade en albums van de komische strip Dictator Dirk overhandigde. “Toen het busje van de brandweer niet richting Torhout maar naar het stadhuis reed, had ik wel een vermoeden”, lachte Arthur. “Maar het is een heel mooi moment dat ik zal koesteren alleszins.”

(PDV)

The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Siebe Wylin maakt overstap van KV Oostende naar Club NXT: “Als kind droomde ik hier al van”

Na vijf jaar bij KV Oostende heeft Siebe Wylin (21) een contract bij Club Brugge ondertekend. De rechtsachter met aanvallende impulsen zal bij Club NXT voetballen, maar deze zomer traint en speelt hij ook bij de eerste ploeg. De Roeselarenaar is de verpersoonlijking van het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’. Van een failliete club in anderhalve maand naar de landskampioen!<br

Lees meer »

Minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens

De Nederlandse douane heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder drugs in beslag genomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is vooral fors minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens: slechts 16 ton, tegenover 28 ton in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Nederlandse douane dinsdag.

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Man gewond door haaienaanval in westen van Australië

In het westen van Australië is een man gewond geraakt bij een aanval door een haai. Het slachtoffer werd plots aangevallen toen hij ‘s ochtends aan het speervissen was in de buurt van Coral Bay, op zo’n 1.100 kilometer ten noorden van Perth, meldt de Australische zender ABC.

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »