Boom valt op spoor in Wijgmaal: treinverkeer even onderbroken, festivalgangers Rock Werchter zitten “uren” vast op bus

Het treinverkeer tussen Leuven en Haacht, de spoorlijn naar Mechelen, verloopt weer normaal. Eerder op de dag viel er een boom op het spoor in de buurt van Wijgmaal. 3 slagbomen waren tijdelijk gesloten waardoor ook festivalgangers die met de bus op weg waren naar Rock Werchter geduld moesten hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Van hoofdleidster in de Chiro naar Vlaams viceminister-president: wie is Melissa Depraetere?

Melissa Depraetere wordt dus viceminister-president en minister van Wonen, Energie en Klimaat, Toerisme en Jeugd in de Vlaamse regering. De jonge West-Vlaamse politica is de voorbije jaren, vaak zij aan zij met Conner Rousseau, als een komeet naar het Wetstraatfirmament geschoten. Ze moest meermaals onverwacht invallen, eerst als Kamerfractieleider, ter vervanging van Meryame Kitir, en nadien als voorzitter van de

Lees meer »

’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst”

‘t Jonkertuintje, de nieuwe groene speelplaats van ’t Jonkerschooltje in Jonkershove, is officieel geopend. Deze groene tuin, een initiatief van de gemeente Houthulst, biedt een natuurrijke speelplek aan de 55 leerlingen van de school.
The post ’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT (13u30). Na de steun, nu de actie: worden dit de basiselftallen in de derby?

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot treffen elkaar zondag. De ‘Ratten’ kunnen maar beter winnen, want hun harde kern dreigt met een veldbestorming als het fout loopt. Rond de middag was er op de Bosuil alvast een aanmoedigingsmoment. Zo’n 2.000 Antwerp-fans vuurden de spelers aan. Ook Beerschot had in de namiddag nog zo’n ontmoetingsmoment met zijn fans, al daagde

Lees meer »

Raadkamer buigt zich vandaag over fraudezaak rond voormalig Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi: waarover gaat die zaak ook alweer?

De raadkamer in Antwerpen hoort vandaag de conclusies in de zaak rond voormalig parlementslid en ex-Open VLD’er Sihame El Kaouakibi en haar vzw Let’s Go Urban. Daarna zal ze beslissen of er een proces over de zaak komt. De zaak moest al verschillende keren door de raadkamer behandeld worden, maar werd telkens uitgesteld omdat er bijkomend onderzoek gevraagd werd. Waarover

Lees meer »

Veiligheidsraad steunt in Israël tot persona non grata verklaard VN-hoofd – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot jaar cel met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »

“Sommigen lijken meer gelijk dan anderen”: Letse federatie klaagt ongeoorloofd manoeuvre Van der Poel tijdens WK aan

Krijgt het WK wielrennen in Zürich nog een staartje voor Mathieu van der Poel? De Nederlander werd na een sterke koers derde, maar was na afloop ook onderwerp van discussie na een (ongeoorloofd) manoeuvre in de finale, waarbij hij op het voetpad sprong en zo bijna een toeschouwer aanreed. Niet toevallig de Letse federatie heeft nu in een open brief

Lees meer »

Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te kijken”

Dit was toch wel het jaar van Melissa Depraetere. De Harelbeekse wordt nu beloond voor haar mooie jaar met een ministerpost in de nieuwbakken Vlaamse regering. Bij Chiro Sellewie uit Deerlijk volgen ze het parcours van hun voormalige hoofdleidster alleszins ook met argusogen.
The post Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te

Lees meer »