BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.

Vorig jaar streden 32 deelnemers voor de allereerste titel ooit van deze recent opgekomen werpsport. Jeroen De Brandt, aangesloten bij een cornholeclub uit Erpe-Mere, ging toen met de Belgische driekleur naar huis. In navolging van het kampioenschap besloten vier vrienden om hun eigen cornholeclub uit te bouwen.

Professionaliseren

Frederik Sap, Bert Feys, Chiron Potié en John Taillieu richtten samen Lokomotiv Ooglee op. Deze club met een eigen clubcompetitie staat in voor de organisatie van het tweede BK en wil dit ook verder professionaliseren. Concreet zullen er dubbel zoveel gegadigden zijn voor de Belgische titel, ook het puntensysteem wordt aangepast.

“Bij cornhole wordt steeds gespeeld tot 21 punten”, verduidelijkt voorzitter Frederik Sap. “Wie een zakje in het gat gooit, krijgt drie punten. Als het zakje op het bord blijft liggen, scoort je nog steeds één punt. Dit jaar kiezen we voor het Amerikaanse systeem. Wanneer speler A in zijn beurt van vier zakjes bijvoorbeeld zeven punten gooit en speler B vijf punten, dan is het geen 7-5, maar 2-0. Vorig jaar telden we alle punten, nu kan er per beurt telkens maar één speler scoren. Op die manier zullen de sets wel langer duren, maar is het systeem eerlijker.”

In de voormiddag strijden de deelnemers in poules van vier. De top twee plaatst zich voor de volgende ronde. Daarna volgt een nieuwe poulefase van vier spelers waarbij de twee besten per groep doorstoten naar de laatste 16. Vanaf dan volgt er rechtstreekse uitschakeling, op het einde van de avond kennen we dan de nieuwe Belgische kampioen. Ook voor de kinderen wordt in de namiddag een Belgisch kampioenschap georganiseerd. “De inschrijvingen bij de volwassenen verlopen al tamelijk vlot.”

(JT)

Wie zich wil inschrijven, stuurt een mail naar [email protected]. De deelnameprijs bedraagt vijf euro.

The post BK Cornhole krijgt tweede editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Westrozebeke Koerst organiseert opnieuw drie wedstrijden: “De koers in leven houden”

De vzw Westrozebeke Koerst organiseert eind juli opnieuw zijn wielerdrieluik. De Grote Prijs Raf Jonckheere, een wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften, is de trekpleister van het drieluik. Een wedstrijd voor beroepsrenners organiseren is vooral op financieel gebied niet evident, maar toch slagen de leden van de vzw er in om het financiële plaatje rond te krijgen.<br

Lees meer »

Code oranje voor onweer met veel regen, hagel en rukwinden: “Het lijkt erop dat er zich een supercell aan het ontwikkelen is”

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het

Lees meer »

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »

Kan De Wever vooruit als formateur?

17:10 ‘Onderhandelingen kunnen wat ons betreft nu echt beginnen’, zo zette CD&V-voorzitter Sammy Mahdi na afloop van een cruciale vergadering van de vijf partijen die bijna tot elkaar veroordeeld zijn om ee…

Lees meer »

Belle Perez ziet zesde ‘Zomerhit’-award helemaal zitten: dit vindt ze van de jongere concurrentie

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Cafébaas die vriendin bedriegt met 13-jarig meisje moet niet naar de cel: “Seks gehad in een bestelwagen op de parking van McDonalds”

Een cafébaas uit Lommel heeft zijn eigen vriendin een tijd bedrogen met een 13-jarig meisje uit Turnhout. Zijn partner betrapte hen meermaals samen in bed. “Ik voelde me terug kind en wilde met haar experimenteren alsof het mijn eerste liefje was”, verklaarde de cafébaas. De rechter heeft de man nu veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar.

Lees meer »

Dan toch geen Nederland op EK-finale: Engeland wint halve finale met 1-2 

Engeland heeft Nederland met 1-2 verslagen en plaatst zich zo voor de finale van het EK voetbal. Ollie Watkins kon voor Engeland in de laatste minuut de beslissende goal maken. Op zondag zal de EK-finale dus uitgevochten worden tussen Engeland en Spanje, dat gisteren Frankrijk heeft verslagen met 2-1. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »