Belangrijkste luchthaven Milaan vernoemd naar oud-premier Berlusconi

10:48 Milan Malpensa Airport (MXP), de belangrijkste internationale luchthaven van Milaan, krijgt een nieuwe naam. Het vliegveld wordt vernoemd naar de oud-premier, miljardair en mediatycoon Silvio Berlusco… 

Meer krantenkoppen in België

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »

Paniek om gewapende man in Oostende blijkt onnodig: “Niemand aangetroffen”

De politie van Oostende werd zaterdagmiddag gealarmeerd door een burger die een gewapende man had zien lopen op het dak van een flatgebouw in de Cardijnlaan. “We hebben alles gecheckt, maar er blijkt niets aan de hand te zijn”, zegt de politie.
The post Paniek om gewapende man in Oostende blijkt onnodig: “Niemand aangetroffen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen van robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar is ook in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik

Lees meer »

Expo in Gent pakt uit met 3D-gezichtsreconstructie van mogelijke stammoeder van graven van Vlaanderen: “Is het Judith of niet?”

Wetenschappers van de UGent hebben het gezicht gereconstrueerd van een adellijke vrouw uit de 9e eeuw, die mogelijk Judith van Vlaanderen is. Dat is de stammoeder van alle graven van Vlaanderen. De reconstructie kadert in een onderzoek dat werd heropend na een aflevering van het tv-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, met Tom Waes. De resultaten zijn nu te zien in

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

Oekraïense opperrechter gedood door Russische droneaanval in voorstad van Charkiv

Minstens acht mensen zijn omgekomen bij een dubbele aanval van Rusland op een ziekenhuis in de regio Soemy, in het noordoosten van Oekraïne. Tijdens de evacuatie van patiënten en personeel volgde de tweede aanval. De Oekraïense luchtmacht maakte bekend dat Rusland afgelopen nacht 73 gevechtsdrones en 4 raketten heeft ingezet tegen Oekraïne. Het merendeel werd onderschept. Volg alle ontwikkelingen rond

Lees meer »

In Knokke-Heist duikt Luc Lierman op twee verschillende lijsten op: “Zorgde al vaker voor verwarring”

Inwoners van Knokke-Heist die op 13 oktober willen stemmen op Luc Lierman zullen die naam op twee verschillende lijsten zien opduiken. De naamgenoten komen namelijk beide op voor de gemeenteraadsverkiezingen, hetzij voor een andere partij. Groen-voorzitter Luc Lierman is met dezelfde over-overgrootvader Ignace Lierman familielid van Luc Lierman van de lijst ‘Ja!’.
The post In Knokke-Heist duikt Luc Lierman

Lees meer »