16 doden bij Israëlische luchtaanval op VN-school in Gaza, meldt Hamas

In Gaza zijn zeker 16 doden gevallen bij een Israëlische luchtaanval op een school. Dat meldt de extremistische Palestijnse beweging Hamas. Er zijn ook tientallen gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

Van een ‘bloot gat’ tot vuurpijlen in een doorgebrand net en de inzet van het waterkanon: kroniek van een woelige stopgezette derby

De harde kern van Beerschot heeft zijn dreiging uitgevoerd: er viel geen laatste fluitsignaal na 90 minuten in de derby op Antwerp. De ref brak het duel bij een 4-0-stand voor Antwerp na een derde incident met vuurpijlen voortijdig in de tweede helft af. De kroniek van een aangekondigde stopzetting: wat gebeurde er voor, tijdens en na de match?

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

G-wielrenner Marvin Odent krijgt warm onthaal in thuisdorp Hollebeke: “Dit doet nog meer deugd dan die bronzen medaille zelf”

In Hollebeke verzamelden zondagavond tientallen supporters en sympathisanten om fietser Marvin Odent (41) te feliciteren met zijn bronzen plak, die hij behaalde op het WK G-wielrennen. De sporter kreeg een warm welkom en hij bleef daardoor niet onaangeroerd. “We zijn blij dat Marvin is opengebloeid in zijn sport, want we hebben moeilijke momenten gekend”, aldus papa Marnick en mama Carine.<br

Lees meer »

Zeeland wil met andere Nederlandse provincies optrekken tegen Vlaams wegenvignet

De Nederlandse provincie Zeeland gaat de provincies Noord-Brabant en Limburg benaderen over het voornemen van de Vlaamse regering om voor buitenlandse automobilisten een wegenvignet te verplichten. Gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) zei vrijdag dat Vlaanderen dergelijke plannen eerder heeft gehad en dat Zeeland toen samen met Brabant en Limburg heeft geageerd.

Lees meer »

Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens”

Donderdagmiddag werd bij zorginstelling Ten Anker een bijzonder nieuw plekje ingehuldigd. De bewoners richtten er samen met de medewerkers en uitvaartspecialist DELA een eigen herdenkingshoek in. “Hier kent iedereen elkaar, dit is een heel belangrijke plek”, klinkt het.
The post Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens” appeared

Lees meer »

Tragisch laatste beeld toont grootouders op hun dak tijdens storm Helene, voor ze samen met hun kleinzoontje (7) omkomen

In het zuidoosten van de Verenigde Staten trillen de mensen na tussen de onnoemelijke ravage die storm Helene heeft aangericht. Er is al sprake van meer dan 128 doden. Daaronder ook dit koppel zeventigers. Zij zochten vrijdag wanhopig toevlucht op hun dak, toen hun woonplaats Asheville, in North Carolina, werd verzwolgen door overstromingen. Het is een bijzonder tragisch beeld. Want

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tom Waes reageert op dalende kijkcijfers ‘Kalm Waes’: “Jammer dat boodschap hierdoor ondergesneeuwd raakt”

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »