Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.

Nathan Huygevelde is geen onbekende naam in Kortrijk. Hij doorliep de jeugdreeksen van KV Kortrijk van de U7 tot de U13 en maakte op zijn elfde al indruk door de ‘Keep It Up Challenge’ te winnen, waarbij hij maar liefst 138 baltoetsen in één minuut bijeen jongleerde. Daarna trok hij naar Gent om later bij de jeugd van Union Saint-Gilloise te spelen. Nathan Huygevelde legt uit: “Gent trok al enkele jaren aan mijn mouw. Ik wilde altijd zoveel mogelijk uit mijn carrière halen, dus dat leek me een logische stap. Het eerste seizoen verliep daar zoals verwacht. Ik kreeg veel vertrouwen van de club. Nadien zwakte dat echter af. Mijn vader was bevriend met iemand bij Union. Zo kwam ik uiteindelijk daar terecht.”

Terug thuis

Na jaren weg van huis is Huygevelde nu terug in zijn geboortestreek. “Ik ben al van kleins af aan zelfstandig moeten gaan leven. Nu leef ik weer thuis bij mijn ouders in Ledegem. Dat is toch een grotere aanpassing dan verwacht. Maar je hoort me niet klagen. Ik ben zeer blij om hier weer te zijn. Het voelt echt als thuiskomen op de club. Het is leuk dat ik mijn weg hier al min of meer ken.”

Huygevelde beschrijft zichzelf als een polyvalente middenvelder met zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. Ondanks beperkte speelminuten bij Union, waar hij vooral bij de U23 speelde, voelt hij dat hij klaar is voor meer. “Het is logisch dat ik niet veel speelminuten kreeg. Als je ziet tegen welke namen ik moest opboksen om in de ploeg te geraken. Daar stonden spelers als Puertas en Teuma die gewoon hun concurrentie overklassen. Mijn wedstrijdritme deed ik vooral op bij de U23 die aantreden in tweede nationale in Brussel. Het was goed om ervaring op te doen. Op het einde van vorig seizoen kreeg ik meer selecties bij de eerste ploeg. Ik zat op de bank en kon zo de ontknoping van het seizoen van op de eerste rij meevolgen. Maar nu wil ik zelf spelen. Daarom ben ik hier. Ik voel dat mijn tijd rijp is.”

Huygevelde en de coach mikken op een plek in de middenmoot en niet op een degradatiestrijd.

“We ambiëren die middenmoot, dus zou het fout zijn om nu te zeggen dat we in de degradatiestrijd verwikkeld zullen raken. Volgens mij moet dat zeker lukken met de middelen die we hebben. Maar eerst de voorbereiding afronden. Ik kijk er wel naar uit. We gaan spelen tegen ploegen als Cardiff, AZ en Lens. Dat zijn leuke vooruitzichten”, aldus de nieuwe KVK-aanwinst.

Lokale spelers

Tijdens de play-offs van vorig seizoen verklaarde oude bekende Brecht Dejaegere in deze krant dat het gebrek aan lokale spelers een pijnpunt is van de club. Volgens hem waren er te weinig spelers van de streek waar de supporters zich mee konden identificeren. Iets wat in zijn tijd anders was door namen als Sven Kums, Gertjan Demets, Brecht Capon en hijzelf natuurlijk. Nu lijkt het erop dat de ‘Veekaa’ daar werk van probeert te maken door de komst van Nathan Huygevelde, maar ook van Gilles Dewaele, die een streekgenoot is en een verleden heeft bij KVK.

Zelf is hij zich daar ook van bewust: “Het zou wel eens goed kunnen zijn dat de ploeg daar probeert aan te werken. Ik snap dat de supporters dat belangrijk vinden en het is een goede zaak dat de club daarnaar luistert. Ik sta er voor open om mijn rol daarin te spelen.”

Studies

Nathan Huygevelde studeert momenteel Handelsingenieur aan de Kulak. Hij heeft een topsportstatuut wat hem in staat stelt om minder studiepunten op te nemen. Hij kan het voorlopig combineren met voetbal, maar is zich bewust van de moeilijkheden die daarbij kunnen komen. “Mijn prioriteit gaat echt naar voetbal nu. Ik zal nooit een training of wedstrijd overslaan voor een examen. Als ik echt veel zou beginnen te spelen, overweeg ik zelfs om te stoppen met studeren. Maar voorlopig lukt het dus nog”, besluit hij.

The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Elk weekend belanden drie stomdronken tieners op Antwerpse spoed

De spoeddiensten in Antwerpen zien elk weekend drie stomdronken tieners. Ze hebben meestal meer dan tien glazen bier, wijn of sterke drank op. Sinds enkele maanden kunnen ze terecht bij de eerste alcoholkliniek of ‘alcoholpoli’ van het land. Acht jongeren volgen er al een traject. “Het ‘golden hour’ of eerste uur na het ontwaken is cruciaal.”

Lees meer »

Oostduinkerke krijgt als eerste kustgemeente nieuwe strandafvalbakken

Oostduinkerke werd als eerste kustgemeente geselecteerd om nieuwe strandafvalbakken te plaatsen in het kader van het Europese project ‘Plastic Free Coastline’. Provinciebedrijf Westtoer, OVAM, Proper Strandlopers en acht kustgemeentes zetten samen de schouders onder dit initiatief om onze stranden proper te houden.
The post Oostduinkerke krijgt als eerste kustgemeente nieuwe strandafvalbakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »