Zet Zelensky de deur op een kier voor gesprekken met Rusland? “Volgende vredestop mét Russische delegatie”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky (46) heeft Rusland uitgenodigd voor een eventuele tweede vredestop. De kans dat de Russische president Vladimir Poetin (71) daarop aanwezig zal zijn is volgens Zelensky echter klein. “Ik denk dat hij bang is om Rusland te verlaten”, zei de president in een interview met het persagentschap ‘Bloomberg’. 

Meer krantenkoppen in België

Thomas krijgt makeover tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt van

Lees meer »

Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag

Chiro Pimpernel blikt tevreden terug op een geslaagde startdag. Op zondag 22 september trapte de jeugdbeweging het werkjaar af met zoals gebruikelijk de bekendmaking van de leidersverdeling. In totaal waren er 164 leden op de afspraak. Zij krijgen leiding van 28 gemotiveerde jongens en meisjes. (gf)
The post Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt woensdag uit een analyse van De Tijd op basis van gegevens van het ­Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio

Bewoners van de nieuwe verkaveling in de Eendrachtstraat in Wervik maken voortaan gebruik van een sorteerstraatje voor hun afval. Meteen een primeur voor afvalintercommunale Mirom Menen. “Het gaat om een proefproject voor ondergrondse inzameling van huishoudelijk afval”, zegt directeur Kristof Moeyaert.
The post Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio appeared first on

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Sabine (49) is gepassioneerd door alternatieve relaxatietherapieën: “Mensen innerlijke rust brengen”

Wie interesse heeft in alternatieve relaxatietherapieën, kan sinds kort terecht bij Heart & Soulflow in de Hekkestraat in Wingene. Initiatiefneemster is Sabine Ameloot (49), orthopedagoge van opleiding, maar al vele jaren gepassioneerd door allerlei ontspanningstechnieken. “Ik mediteer dagelijks al vijftien jaar en ik kan gerust zeggen dat ik een ander mens geworden ben”, zegt Sabine. “Meditatie is een langzaam proces,

Lees meer »

Oudste brandweerman van ons land gaat met pensioen, collega’s verrassen hem met loeiende sirenes: “Ik had knikkende knieën”

Hij werd de oudste brandweerman van ons land, maar legt zijn helm nu officieel neer. Johan Maene (70) werd maandagavond verrast door zijn collega’s en met loeiende sirenes naar de kazerne in Blankenberge gebracht, de plaats waar hij liefst 48 jaar thuis was. En nu met pensioen gaat. “Ik had knikkende knieën, maar verborg mijn emoties”, aldus Johan.

Lees meer »

Maike Boerdam en Peter Thyssen slaan 25 jaar na ‘Big & Betsy’ opnieuw de handen in elkaar: dit zijn ze van plan

25 jaar na hun eerste samenwerking bij ‘Big & Betsy’ zijn acteurs Peter Thyssen (59) en Maike (48) Boerdam opnieuw herenigd. “Het is inderdaad de eerste keer sinds dat programma dat we weer samenwerken, en het is bijzonder dat het zo lang heeft mogen duren,” vertelt Peter. Samen staan ze in het nieuwe theaterstuk ‘Babes’, dat gaat over een gesplitte

Lees meer »