Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.

De herinwijding van de graven vond plaats op verschillende CWGC-begraafplaatsen in de Westhoek en het noorden van Frankrijk. Zo was er een dienst op Bellicourt British Cemetery en Cabaret Rouge British Cemetery in Frankrijk en Bedford House Cemetery en Chester Farm Cemetery in het Ieperse. Op die laatste kreeg George Montague Price een grafsteen met zijn naam op. Price werd geboren in 1878 en ging in 1916 bij het leger. Hij sneuvelde nabij Hill 60 in oktober 1917. Na onderzoek werd ontdekt waar hij lag begraven. Zijn naam werd op zijn grafsteen geplaatst en afgelopen week vond daarvoor een plechtigheid plaats. Het Iepers stadsbestuur, de Ypres Branch Royal British Legion, de New Ypres League en de CWGC legden een krans neer bij het graf.

Hetzelfde gebeurde op Bedford House Cemetery in Zillebeke, maar dan voor kapitein Clifford Nichols van de Royal Welsh Fusiliers. De kapitein sneuvelde op de eerste dag van de Slag van Passendale op 31 juli 1917. De man van de soldaat staat op de Menenpoort, maar zal nu mogen worden verwijderd. De plechtigheid werd bijgewoond door de achternicht van de officier, haar kinderen en een vertegenwoordiger van de Royal Welsh Fusiliers.

Voldoening

Het is mede dankzij het speurwerk van onderzoeker Michiel Vanmarcke van de CWGC dat enkele graven konden worden geïdentificeerd. Pas na verder onderzoek door onder meer mensen van de zogenaamde Britse MOD War Detectives kan met zekerheid worden gezegd onder welke grafsteen wie begraven ligt. “Het dossier van deze zes mannen onderzoeken en op die manier hun verhaal leren kennen, was een schitterende reis. Ik ben blij dat ik hieraan kon meewerken en de familie van die soldaten na al die tijd eindelijk antwoorden op hun vragen krijgt”, zegt MOD War Detective Alexia Clark.

The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niets vrolijkt me sneller op dan een warm bad”: Celien Hermans, Lynn Van den Broeck en co verklappen hun kleine gelukjes

“Ik heb het gevoel dat mijn leven pas écht begonnen is sinds ik moeder werd”, vertelt VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe (33) over haar geluksrapport. Finland heeft volgens het World Happiness Report voor de zevende keer op rij de gelukkigste bevolking ter wereld. Ons land staat op de zestiende plaats. Geluk is uiteraard relatief, moeilijk te definiëren en wordt door iedereen

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »