Zelensky zet deur op een kier voor gesprekken met Rusland: “Volgende vredestop mét Russische delegatie”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky (46) heeft Rusland uitgenodigd voor een eventuele tweede vredestop. De kans dat de Russische president Vladimir Poetin (71) daarop aanwezig zal zijn, is volgens Zelensky wel klein. “Ik denk dat hij bang is om Rusland te verlaten”, zei de president in een interview met het persagentschap ‘Bloomberg’. 

Meer krantenkoppen in België

Marlène (70) sluit kapsalon in Vichte na 54 jaar: “Veel gelachen, maar er zijn ook traantjes gevloeid”

De cirkel is rond. Kapster Marlène Verraes (70) uit het Schaliënhof in Vichte heeft haar doel bereikt. Een rijkgevulde carrière van 54 jaar, waarvan 40 jaar haar eigen kapsalon en een voldaan einde op haar zeventigste. Een ‘geknipte’ job voor haar. “Geen enkele dag was er te veel aan”, zegt ze. “Mijn grote voldoening haalde ik uit mijn contente klanten

Lees meer »

Bart (44) redt chauffeur uit brandende Lijnbus: “Een minuut later stond de volledige bus in lichterlaaie”

“Het was een kwestie van de knop omdraaien en handelen op adrenaline”, vertelt overbuurman Bart Bervoets (44) over zijn ingrijpen, al wil hij het zelf geen heldendaad noemen. Samen met een voorbijganger slaagde hij erin om de buschauffeur, die zondag tegen de gevel van een café en restaurant in Ekeren was gereden, op tijd uit de brandende bus te halen.

Lees meer »

Opmerkelijke politieke stabiliteit in De Haan

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 23 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in De Haan, zetelen er vandaag nog altijd 22 in de gemeenteraad.
The post Opmerkelijke politieke stabiliteit

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht vandaag voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »

Marc Degryse is vol lof over interim-coach David Hubert: “Hij toont dat hij een goede assistent zou zijn van de nieuwe hoofdcoach”

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

Hezbollah bevestigt ook dood van commandant Ali Karaki – Lichaam van Hezbollah-leider geborgen: “Lichaam nog intact”

Hezbollah heeft nu ook de dood van commandant Ali Karaki bevestigd. Karaki kwam om bij dezelfde aanval waarbij Hezbollah-leider Hassan Nasrallah de dood vond. Het lichaam van Nasrallah is intussen geborgen. Opvallend: het lichaam is nog intact, melden een medische en een veiligheidsbron. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Succesvolle editie ‘Levensloop Zuid-West’ brengt meer dan 40 duizend euro op voor Stichting tegen Kanker

De ‘Levensloop Zuid-West: 24 uur bewegen tegen kanker’, was zeer succesvol. De opbrengst bedraagt 60.992,50 euro voor de Stichting tegen Kanker. De loop vond voor de eerste keer plaats in Provinciaal domein De Gavers.
The post Succesvolle editie ‘Levensloop Zuid-West’ brengt meer dan 40 duizend euro op voor Stichting tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is Israël aan het winnen, zoals Benjamin Netanyahu beweert?

De Israëlische regering lijkt zelfzekerder dan ooit en ziet een unieke kans om de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten definitief in een andere plooi te leggen. Tegelijk lijkt ze blind te zijn voor het kernprobleem in de regio en dreigt ze door haar brute optreden met eigen handen een nieuwe generatie van verzet te creëren.

Lees meer »

AZ Oostende is één jaar na de fusie ambitieus en wil radiotherapie naar Oostende halen: “Van onschatbare waarde voor onze patiënten”

Een jaar na de fusie van de twee Oostendse ziekenhuizen zet AZ Oostende nieuwe stappen om naar een volwaardig tweecampussenmodel te groeien. De acute zorg wordt gecentraliseerd in campus Damiaan met een eengemaakte spoeddienst vanaf januari, maar er wordt ook volop geïnvesteerd in campus Serruys. Ondertussen krijgt het ziekenhuis heel wat patiënten over de vloer. “Onze materniteit bereikt dit jaar

Lees meer »