Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.

Het Brugs afdelingsbestuur van het Vlaams Belang heeft unaniem beslist om gewezen N-VA raadslid Hugo De Bondt op een verkiesbare plaats te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Hugo De Bondt zal op de vijfde plaats van de lijst staan.

Meerwaarde

Het afdelingsbestuur is er van overtuigd dat Hugo “een absolute meerwaarde” is voor de partij én voor de gemeenteraadsfractie: “Als verkiesbare kandidaat zal Hugo ongetwijfeld ook extra stemmen opleveren voor de lijst. Hugo is een volbloed Vlaams-nationalist, bijzonder sociaalvoelend en nog steeds actief in allerlei verenigingen. Daarbovenop heeft Hugo een politieke meerwaarde.”

“Hij was als toenmalig raadslid bijzonder actief op thema’s zoals welzijn in de brede zin (armoede, éénzaamheid, mentaal welzijn, sociaal isolement,…) en milieu. Zijn ontelbare interpellaties over asbest zijn nu al legendarisch”, luidt het in een mededeling van lijsttrekker Stefaan Sintobin.

Geen belofte

Hugo Debondt is uiteraard bijzonder tevreden: “Er is bij mijn overstap naar het Vlaams Belang geen enkele belofte gemaakt door de partij. Ik wil vooral ook een ‘Brugge(n)bouwer’ zijn, niet alleen tussen alle Vlaams-nationalisten in onze stad maar ook tussen alle Bruggelingen.”

“In het bijzonder doe ik een oproep naar N-VA om het cordon sanitaire te overstijgen. Een samenwerking tussen beide partijen moet zeker mogelijk zijn. En ik wil, samen met de partij alles op alles zetten om met het Vlaams Belang de grootste partij in Brugge te worden. De uitslag van 9 juni geeft ons daar goede moed in”, aldus Hugo De Bondt.

Stemmenkanon

Fractieleider Stefaan Sintobin is ervan overtuigd dat Hugo dit vertrouwen niet zal beschamen: “Hij wordt ongetwijfeld een politieke meerwaarde voor onze fractie. Daarbovenop wordt hij misschien één van onze stemmenkanonnen. Ik kan verder alleen maar bevestigen dat ik bij zijn moedige overstap geen enkele belofte heb gedaan.”

Tot nu toe heeft Vlaams Belang Brugge nog maar de namen van de top 3 (Stefaan Sintobin, An Braem en Yves Buysse) en lijstduwer Tom Vandendriessche vrijgegeven. Stefaan Sintobin wil de VB top 10 in de tweede helft van juli bekend maken en pas half augustus de volledige lijst van 47 kandidaten zal lanceren…

The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met motorcross

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »