Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.

Ondertussen is Simon Riquiere van Heerlyckheyt Roonen Bergh de nieuwe voorzitter van Vintage Heuvelland. “Binnen het bestuur maakten we de afspraak dat we de komende drie jaar om het jaar een andere voorzitter hebben. Voor volgend jaar wordt dat Ward Six.” Als huidig voorzitter lanceerde Simon het praatcafé. “We komen vier keer samen in een café in Heuvelland en nodigen daarbij de wijnbouwers van buiten Heuvelland uit met als bedoeling hen warm te maken voor onze vereniging om zo met een grotere groep nog sterkere projecten te organiseren.”

Aan de formule van de Open Wijngaardfeesten in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juli werd niets gewijzigd. “Iedereen kan alle deelnemende wijndomeinen bezoeken, de wijnbouwer geeft een woordje uitleg over zijn wijndomein en de productie van wijn. Er is ook animatie voorzien op de wijndomeinen. Het concept is eenvoudig: je betaalt 7 euro per glas, 1 degustatie inbegrepen. Voor elke bijkomende degustatie betaal je 1,5 euro. Vooraf inschrijven is niet nodig.”

Overzicht

Twaalf gepassioneerde wijnbouwers zetten hun deuren open op de Wijngaardfeesten. In Loker zijn dat Wijngoed Klein Rijselhoek, Wijngoed d’Hellekapelle, in Nieuwkerke wijndomein Cense d’Alouette, in Westouter Domein Entre-Deux-Monts en Heerlyckheyt Roonen Bergh en Domein Vidaigne, in Dranouter Koudekot Wijnmaker, Wijngoed Reyngaard en Wijngoed Monteberg. Buiten Heuvelland nemen Wijndomein Ravenstein (Wervik) en Wijngoed Choupette (Staden) deel. De Open Wijngaardfeesten is de opvolger van het vroegere wijn- en eetfestijn in d’Hellekapelle. “Maar door Covid moesten we naar een nieuwe formule zoeken. Op 15 augustus staan dan de Wijnfeesten in de Kemmelse Warande op de agenda.”

Voorafgaand aan de Open Wijngaardfeesten is er op domein Heerlyckheyt Roonen Bergh de Langste Tafel. “Een gezellig samenzijn met een Breughelplank, een vleugje muziek en vooral een goed glas Heuvellandse wijn in de avondzon.”

The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »