Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.

In de uitzendingen van Met Vier in Bed komende week op VTM komt ook B&B Quarter House in de Leestjesstraat in Moerkerke aan bod. Daar is Tiffany Van Den Berghe nog te zien als exploitant van de B&B maar dat beeld klopt dus niet meer. Ongeveer een jaar geleden stelden we haar in deze krant voor als opvolgster van Valerie Pauwels en Gino Bonneure, die de zaak hebben opgestart en zeven jaar runden. Het domein werd verkocht aan investeerders die dus met Tiffany in zee gingen voor de uitbating. Maar een kleine twee maanden geleden besloot Tiffany, die wel nog aandeelhouder zou zijn, de uitbating van de B&B stop te zetten.

Mechelse herders

“Wij huren al sinds januari een woning op het domein en kwamen er ook regelmatig omdat wij grote paardenliefhebbers zijn. Onze kinderen rijden paard en mijn man werkt met paarden, in die zin dat hij ze klaar maakt voor buitenritten”, legt Vanessa Huughe uit. “Met ons bedrijf BTS richt hij trouwens ook Mechelse herders af.”

Dol op paarden

“Ikzelf ben afkomstig van Gent en mijn man van Londerzeel. Voor onze verhuis hier naar het domein in Moerkerke woonden we echter wel al tien jaar in Maldegem, hier niet ver vandaan dus”, gaat Vanessa verder. “We werkten in Maldegem beiden als manager in de McDonalds-vestiging. Toen bleek dat Tiffany stopte met de uitbating, vroeger de eigenaars van het domein of we interesse hadden om de uitbating op ons te nemen; gezien we er toch al woonden en onze grote kennis van en passie voor paarden. Als managers in McDonald’s kennen we ook wel iets van hospitality. Dus we hebben behoorlijk vlug ja gezegd op de vraag van de eigenaars. Dit is wel iets wat erg plots in ons leven is gekomen. Maar we beklagen het ons zeker niet want deze omgeving is prachtig, we zijn dol op paarden en voor mij is het een passie om gasten te ontvangen en hen een welkomstgevoel te geven”

“Kris legt zich volledig toe op het paardenpension, ik run de B&B en alles wat daarbij hoort” – Vanessa Huughe

Het domein is dus helemaal niet nieuw voor uitbaters Vanessa en Kris. Vanessa kon nog een stuk ouderschapsverlof opnemen en Kris gaf zijn job op om zich volledig aan Quarter House te kunnen wijden. “De taakverdeling is zo opgevat dat Kris zich volledig toelegt op het paardenpension. Mensen kunnen er hun paard stallen en er komen rijden maar het is toch vooral ook een trainingsstal waar Kris het beste uit de paarden naar boven haalt. Daar willen we heel sterk op inzetten”, zegt Vanessa. “Mijn taak ligt dan weer bij het dagelijks runnen van de B&B en alles wat daarbij hoort. We hebbend drie kamers, gelegen in de prachtige natuur van Moerkerke bij Damme. Twee daarvan zijn voor twee personen, een kamer beschikt over een romantisch hemelbed. De derde kamer is een ruime familiekamer voor zes personen met een zeer ruime badkamer. Huisdieren zijn hier overigens meer dan welkom op de kamers.”

Geen feestjes

“Iedere morgen zorg ik voor een verzorgd en royaal ontbijt, om goed aan de dag te kunnen beginnen”, gaat Vanessa verder. “Binnenkort gaan we overigens ook op reservatie ontbijten aanbieden aan personen die daar interesse voor hebben maar hier niet logeren. Daar hebben we hier toch de ruimte voor. Volledige maaltijden geven en ‘s avonds feestjes organiseren, zoals hier vroeger wel eens gebeurde, gaan we niet doen. Dat zou storend zijn voor het paardenpension, waarvoor een rustige omgeving onontbeerlijk is. Wat we wel graag doen, is onze polyvalente zaal en alle andere infrastructuur ter beschikking te stellen voor een teambuilding, seminarie of andere leuke samenkomst in familiaal of zakelijk verband. We zijn nu nog maar enkele maanden bezig maar hebben er een heel goed gevoel bij. Het loopt echt wel goed en we krijgen veel Engelsen en Nederlanders over de vloer. En uit eigen land ook veel Limburgers, die bekend staan om hun grote paardenliefde.”

The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Grafdelver Sven (42) onthult wanpraktijken op kerkhof en dient klacht in: “Respectloos om zo om te gaan met overledenen”

De 42-jarige Sven Seymortier heeft klacht ingediend bij de lokale politie van Lokeren over wantoestanden op het kerkhof Oude Brug in Lokeren. “De feiten wegen op mij”, zegt hij. “Zo zag ik mijn collega het lichaam van een overleden zuster op eigen initiatief opgraven om daarna in een knekelbak te dumpen. Zo, nu hebben we plaats voor een nieuwe begraving,

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Spijkerpad in de groene Lange Munte-wijk opnieuw geopend met buurtbewoners

Zondag 7 juli werd in de wijk Lange Munte in Kortrijk het Spijkerpad feestelijk heropend. De start van de route bevindt zich bij OC Lange Munte en is gemarkeerd met spijkers in de grond of op paaltjes. Buurtwerking, het ontmoetingscentrum, Aktractie en Stad Kortrijk hielpen mee dit burgerinitiatief ontwikkelen.
The post Spijkerpad in de groene Lange Munte-wijk opnieuw geopend

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »