Van stuur naar graskant: automobilist zwalpt met 3,64 promille over snelweg in Kortrijk

Al zwalpend over de snelweg en uiteindelijk uitgeteld in de graskant. In die toestand vond de politie een 42-jarige automobilist uit Pittem. Zijn alcoholpromillage liet niets aan de verbeelding over…

Op 23 juli 2023 raakte J.F. in de President Kennedylaan in Kortrijk eerst nog een borduur vooraleer hij uitgeteld in de graskant naast zijn auto kon gevonden worden. Hij bleek maar liefst 3,64 promille alcohol én cocaïne in het bloed te hebben en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. “Een fles vodka”, verklaarde hij te hebben genuttigd.

De openbare aanklager wees op een alcoholprobleem en vroeg de man rij-ongeschikt te verklaren. Zijn advocaat legde enkele negatieve drugstesten voor en kon de politierechter er van overtuigen eerst een deskundige aan te stellen om na te gaan of hij al dan niet rijgeschikt is. Tegen 5 november moet dat duidelijk worden. (LSi)

The post Van stuur naar graskant: automobilist zwalpt met 3,64 promille over snelweg in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Links front verrassend winnaar Franse verkiezingen, premier Attal kondigt ontslag aan

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Premier Attal heeft aangekondigd dat hij morgen zijn ontslag zal aanbieden. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt

Lees meer »

Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Liesbet Benault (45) is het nieuwe gezicht van Karikol op de Leopold I-Esplanade in De Panne. Na 41 jaar richt Veerle Conings (65) haar pijlen op nieuwe toekomstperspectieven en geeft ze de fakkel van haar levenswerk door aan haar gemotiveerde opvolgster.
The post Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt

Een nachtwinkel in het begin van de Lippenslaan in Knokke moet op burgemeestersbevel met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het pand maakt onderdeel uit van enkele gebouwen die al jaren een doorn in het oog zijn van het gemeentebestuur. Nu de situatie té onveilig is geworden, grijpt burgemeester Jan Morbee (GBL) in. “Risico’s nemen op een moment dat er zoveel

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »