Twee dieven die in ene vakantiewoning sliepen en uit andere spullen stalen veroordeeld

Twee Algerijnse mannen van 29 en 37 jaar zijn veroordeeld tot een effectieve celstraf omdat ze spullen stalen uit een vakantiewoning in Koksijde. Die spullen brachten ze onder in een tweede woning, waar een van hen ook geslapen heeft. Y.D. kreeg daar twaalf maanden cel, acht met uitstel voor, en M.G. vier maanden effectief. Ze moeten hun straf ook onmiddellijk uitzitten, tot onvrede van Y.D., wiens vriendin zwanger is.

Op 3 april werd de politie opgebeld door een buurtbewoner uit de Koninginnelaan in Koksijde. Die had gezien hoe twee mannen een alleenstaande woning benaderen en daar de tuin in gingen. De bewoner nam er foto’s van en bezorgde die aan de politie. Die kwam snel ter plaatse en kon de twee mannen arresteren net toen ze wegliepen vanop het terras van een horecazaak te gaan. De politie identificeerde hen als twee Algerijnen: de 37-jarige Y.D. en de 29-jarige M.G. Beiden verbleven eigenlijk in Brussel.

Spullen uit ene huis in ander

“De twee worden verdacht van twee diefstallen met braak, een poging en onrechtmatig verblijf en Y.D. Ook nog van een gewone diefstal”, sprak de procureur. “Uit die woning in de Koninginnelaan was volgens de eigenaar niets verdwenen al stond het raam wel open. Dat kon nog door de wind gebeurd zijn. Uit het onderzoek bleek wel dat er geslapen werd in verschillende bedden in een woning in de Sloepenlaan, even verderop. Daar werd ook elektriciteit- en gasverbruik geregistreerd. Daar werd toegang verschaft via een niet-afgesloten garagedeur. In die woning werden nog gestolen spullen gevonden afkomstig uit nog een ander huis in de Koninginnelaan.”

Enkel bij Y.D. achtte de rechter het bewezen dat hij effectief overnachtte in de Sloepenlaan en dat de gestolen spullen van hem afkomstig waren, waarbij M.G. dan hielp. De eerste kreeg er twaalf maanden cel waarvan acht met uitstel voor, de tweede vier maanden effectief. Bovendien oordeelde de rechter dat vanwege vluchtgevaar hun straf onmiddellijk uitgevoerd moest worden. Tot ongenoegen van Y.D. “Ik heb een vriendin die in Samusocial verblijft en zwanger is. Ik wil mijn kind zien geboren worden”, sprak hij. (JH)

The post Twee dieven die in ene vakantiewoning sliepen en uit andere spullen stalen veroordeeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Historisch moment in Blankaart Diksmuide: eerste arendjong vliegt uit

In natuurgebied de Blankaart in Diksmuide is het eerste jong uitgevlogen van de Europese Zeearenden die er gevestigd zijn. Recent werden in het natuurgebied 2 jongen geboren. Dat was een primeur voor ons land, want nooit eerder was er bewijs dat zeearenden bij ons hebben gebroed. Volgende week is er een babyborrel gepland voor de jonge zeearenden.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »