‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment aan de orde”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Vorige burgemeester van Meulebeke niet opgezet met uitspraken huidige burgervader: “Ik heb me met niets gemoeid”

Daniël Vanpoucke, de gewezen burgemeester van Meulebeke die eerder deze week tekst en uitleg gaf bij zijn flyercampagne om voor de CD&V -Lijst voor de burger van Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze te stemmen, is niet opgezet met de reactie van huidig Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst in dat artikel. “Ik voel me genoodzaakt te reageren op een aantal onwaarheden”, klinkt het.<br

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is Hassan Nasrallah, het hoofd van Hezbollah, onder wie de militie zowel politiek als militair groeide?

Bij een Israëlische aanval op Beiroet zou Sayed Hassan Nasrallah, de sjiitische geestelijke aan het hoofd van Hezbollah, gedood zijn. Dat zegt het Israëlische leger, maar wordt ontkend door Hezbollah. Nasrallah heeft Hezbollah van een militie uitgebouwd tot een belangrijke politieke partij, met een machtsbasis in het zuiden van Libanon. Wie is hij? En welke impact heeft hij op de

Lees meer »

Gasbevoorrading blijft uitdagend in Europa, waarschuwt IEA

Het wereldwijde gasverbruik blijft stijgen, voor volgend jaar wordt zelfs een nieuwe piek verwacht. Tegelijk zou de doorvoer van Russisch gas door Oekraïne stoppen, waardoor het opnieuw een uitdagend jaar dreigt te worden in Europa, dat dan volledig afhankelijk wordt van vloeibaar gemaakt aardgas (lng), waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag in een marktrapport.

Lees meer »

Lendeleeds-Argentijnse pater Dries Swinnen kwam mee naar België met paus Franciscus: “Ik reis straks met een gelukkig gevoel terug”

“Ik reis straks met een ongelooflijk gelukkig gevoel terug naar Argentinië”, zegt de 85-jarige pater jezuïet Dries Swinnen, die in Argentinië woont en daar een jeugdvriend en confrater was van de paus toen hij nog als Jorge Bergoglio door het leven ging. Zijn ouders zijn vele jaren geleden vanuit Lendelede naar Argentinië uitgeweken. De pater mocht het hele bezoek van

Lees meer »

Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’

Club Brugge won woensdag in de Champions League met 0-1 van Sturm Graz. Op sociale media doken woensdagavond beelden op van Clubsupporters die de Kühnengroet brachten.
The post Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »