Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.

De stadswandelroute start bij het Kasteel Ravenhof, waar het museum Torhouts Aardewerk gevestigd is. Dat museum toont de befaamde keramiek uit de eigen stad en erbuiten. Ook andere erfgoedpanden en -domeinen uit de rijke geschiedenis van Torhout liggen langs het parcours, zoals het imposante 18de-eeuwse stadhuis, de historische site Oud Hospitaal Ten Walle en het grafelijke domein ’s Gravenwinkel.

Streetart

De wandelroute doet voorts groene oases aan, waaronder de tuin de Brouckere, het stadspark aan het stadskantoor en het Ravenhofpark. Er kan ook genoten worden van verrassende streetart op verschillende gevels.

“De stadswandelroute in Torhout is het tweede recreatieve product van Westtoer dat dit jaar wordt ingehuldigd na de opening van het wandelnetwerk Ieperboog Oost in Zonnebeke”, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, die voorzitter van Westtoer is. “Er volgen binnenkort nog de stadswandelroute van Tielt en de fietsroute De Groene Ronde in Roeselare. De nieuwe stadswandelroute van Torhout pas perfect binnen het Brugse Ommeland. De regio is groen van nature en nodigt uit om te vertragen en te pauzeren.”

Viertalige brochure

Aan het startpunt bij het Kasteel Ravenhof staat een infobord met een kaartje van de te volgen route. Daarnaast is er een viertalige brochure beschikbaar, met een gedetailleerde kaart, informatieve teksten en foto’s.

De brochure is verkrijgbaar in het oud-stadhuis en via shop.visitwestvlaanderen.be Wandelaars kunnen alle info en de gpx-coördinaten van de route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be

The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Alle camera’s moeten afgedekt worden”: naaktscène van Kit Harington in toneelstuk zorgt voor strenge regels

De regels voor de bezoekers van ‘Slave Play’ in de Londense West End zijn onverbiddellijk. Het is ten strikste verboden om je smartphone boven te halen tijdens het toneelstuk waarin ‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (37) een lange naaktscène heeft. “Ze plakken camera’s van gsm’s af en dreigen met juridische stappen als je toch filmt.”

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Jeugdbeweging lanceert oproep voor spelmateriaal na vernielende brand: “Net nu we volgende week op kamp vertrekken”

Een hok met kamp- en spelmateriaal van Chiro Aksent in Bonheiden brandde zondag quasi helemaal uit. Aangezien de jeugdbeweging over tien dagen op kamp vertrekt, zitten de monitoren met hun handen in het haar. Via sociale media lanceren ze een oproep om materiaal in te zamelen zodat ze alsnog een kamp kunnen organiseren voor hun leden. “We kregen intussen al

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zat zelfs in de eerste afleveringen van ‘De Pfaffs’”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »