Tocht in Alpen verloopt niet volgens plan: Belgen moeten overnachten op 3750 meter hoogte

Drie Belgische bergbeklimmers hebben een hachelijk avontuur beleefd. Tijdens de beklimming van een 4.000 meter hoge berg op de grens van Zwitserland en Italië, viel hun gids en brak zijn heup. Daardoor zat de groep vast en moest op grote hoogte overnachten. 

Meer krantenkoppen in België

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Rock Werchter glooide op het ritme van haar dijen, maar zelfs haar blote bips stond in het scenario: zielloos feest bij Dua Lipa

Showtime, en hoe. Dua Lipa (28) had zichzelf door een ringetje gehaald en streek in Werchter neer met een goocheldoos vol puntgave popsongs én een show die amper op het podium paste. Dua Lipa brak met oude tradities en plaatste de rock even in het strafhoekje. Dua Lipa gaf het park met confettikanonnen en discokleuren een lekker likje Vegas. Dua

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »